CHP’de Özel dönemi yarın başlıyor

Olağan Kurultay’da Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel, yarın gerçekleştirilecek devir teslim töreni ile CHP’nin 8. Genel...

Olağan Kurultay’da Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel, yarın gerçekleştirilecek devir teslim töreni ile CHP’nin 8. Genel Başkanı olarak göreve başlamış olacak. CHP’de 13 yıl boyunca Genel Başkanlık görevini üstlenen Kemal Kılıçdaroğlu, bu görevi Özgür Özel’e teslim edecek.

Özgür Özel’in Genel Başkanlığıyla birlikte CHP’de yeni bir dönem resmen başlamış olacak. Parti Meclisi (PM) ile ilk toplantısını 11 Kasım Cumartesi günü yapacak olan Özgür Özel, üyelerin görüşlerini alarak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olarak bilinen “A takımı”nı oluşturacak. Yeni MYK’nin kapsamlı olması ve farklı alanlara yönelik atamalar yapılması bekleniyor.

MİLLETVEKİLLERİNE HİTAP EDECEK

Özgür Özel, genel başkan olarak ilk kez grup toplantısında milletvekillerine hitap edecek ve bu konuşma büyük bir öneme sahip olacak. İlk yurt içi ziyaretini ise deprem bölgesi Hatay’a yapması planlanıyor, ardından “ikinci memleketim” dediği Osmaniye’yi ziyaret edecek.

Özgür Özel, genel başkanlığı döneminde parti örgütü ile daha sık bir araya gelmeyi ve kararları birlikte almaya özel bir vurgu yapmıştır. Bu doğrultuda, kurultay delegeleriyle 6 ayda bir buluşması ve il başkanları ile daha sık görüşmesi bekleniyor. Ayrıca, daha demokratik bir tüzük için de yakın gelecekte bir “tüzük kurultayı” düzenlemesi bekleniyor. Bu yeni tüzük, belediye başkanlarından milletvekillerine kadar görevlendirmelerin ön seçimle belirlenmesini sağlayacak bir değişiklik içerebilir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme