CHP’de Parti Meclisi toplantısı başladı

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) dün kulislere yansıyan gergin geçen belediye başkanları toplantısının ardından bugün Parti Meclisi...

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) dün kulislere yansıyan gergin geçen belediye başkanları toplantısının ardından bugün Parti Meclisi toplantısı gerçekleştiriliyor.

CHP içinde devam eden ‘değişim’ ve ‘sızdırılan toplantı’ tartışmaları, Parti Meclisi toplantısında da gündemi meşgul ediyor. Özellikle Ağrı, Hakkâri, Van, Kayseri, Mardin ve Muş illerinin başkanlarının görevden alınması konusu, Kurultay öncesi mahalle delege seçimleri sırasında gündeme gelmiş ve tartışmalara neden olmuştu.

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP’li kurmayların zoom toplantısının kaydedilerek sızdırılması da ciddi bir tartışmayı beraberinde getirdi. Sızdırılan kayda göre İmamoğlu ile toplantıya katılan diğer CHP’li yetkililer, görevden alınan il başkanlarının taleplerinin Parti Meclisi’nin olağanüstü toplantıya çağrılarak değerlendirilmesini ve bu yönde imza toplanmasını savunuyordu.

Bugünkü toplantıda gündemdeki en önemli maddelerden biri, söz konusu illerin başkanlarının görevden alınıp alınmaması olacak. Kılıçdaroğlu, toplantıda sunum yaparak genel durumu değerlendirecek ve ülke ekonomisi politikaları da görüşülecek.

Ayrıca Türkiye Değişim Partisi’nin CHP’ye katılımına ilişkin yapılacak görüşme de toplantıda karara bağlanacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme