CHP’de PM bugün İzmir için toplanıyor!

CHP’de Parti Meclisi bugün saat 18.00’de İzmir gündemiyle toplanıyor.  CHP Kurultayı’nda yenilikçi kanada ve Özgür Özel’e...

CHP’de Parti Meclisi bugün saat 18.00’de İzmir gündemiyle toplanıyor.  CHP Kurultayı’nda yenilikçi kanada ve Özgür Özel’e destek veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Özgür Özel ile yaptığı görüşmede, Cemil Tugay’ın kendisinin “beşli çete” olarak nitelediği müteahhitlere arsa satışı yaptığı için Cemil Tugay’a tepkili olduğu iddia ediliyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem’e Cemil Tugay konusundaki tepkisini ilettiği belirtiliyor.

Eren Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu saatte böyle bir tweet atmak istemezdim. Ama maalesef, tüm diplomatik iletişim başarısız olduğu için; kamuoyunu bilgilendirme zarureti doğmuştur” ifadelerini kullanarak CHP İzmir Belediye Başkan adayının belirlendiğini ve Tunç Soyer’in beklenmedik bir biçimde Mehmet Cengiz’in adayı olan Cemil Tugay’a değiştirildiğini iddia etti.

Erdem, bu durumu Mehmet Cengiz’in Kılıçdaroğlu’nu kurultayda desteklemiş olmasına bağladı ve İzmir’in ya CHP, ya da Mehmet Cengiz tarafından kazanılacağını ifade etti. Erdem, iddialarını desteklemek amacıyla belge paylaşma tehdidinde bulundu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme