CHP'den Ata'ya çelenk, çocuklara söz

Berivan Kaya/YENİ İZMİR CHP İzmir İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Cumhuriyet...

CHP'den Ata'ya çelenk, çocuklara söz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Berivan Kaya/YENİ İZMİR

CHP İzmir İl Başkanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Mustafa Kemal Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, CHP ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda İzmirli katılım sağladı.

 

“ÜÇÜNCÜ BAYRAM”

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Sabahleyin konuşmaya başlarken çocuklarımıza nasıl sesleneceğimizi düşündük ve gözümün nuru çocuklarımıza karar verdik. Ne kadar güzel ifade ediyor çocuklarımızı. Sadece büyük bir lider bir bayramı minik yüreklere armağan edebilir. Dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayram. Bugünün ne kadar anlamlı olduğunun bilincindeyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çağları aşan vizyonun önünde bir kere daha saygılıyla eğiliyoruz. Bizler geleceği planlamada yarınlara umutla bakamayız. Çocuklarımızın fiziki, sosyolojik, ekonomik ve kültürel olanakları tüm ülkemizin geleceğini de belirleyecek. Bu ülkenin en değerli varlığı olan çocuklarımız umudun, sevginin ve barışın da simgesi. Tek bir çocuğun bile yatağa aç girmemesini düşleyenler bunu bir müjde değil, hak olarak görüyoruz. Çocuklar da bireydir ve hakları vardır. Bizlerin görevi her çocuğa insanca bir yaşam sunmaktır. Sizlere Türkiye’de çocuk olmaya dair pek çok durumu istatistiklerle aktarabilirim ama bu bizi gereksiz rakamlara boğar. Hepimizin bildiği bir gerçek var, umudu bize çocuklarımız taşıyacak. CHP varsa herkes için var. Partimizin bu konudaki çizgisi net. Önce çocuklarımızın yüzlerini güldüreceğiz, onların şartlarını iyileştireceğiz. Bu iyileştirmeye fikri hür vicdanı hür yürekleri yetiştirmekten başlayacağız. Halkın geleceği ulusal egemenliğe, ulusal egemenlikse çocuklarımız tarafından sahiplenilmeye bağlı. Biz bu noktada çok şanslıyız, çocukların Kemal dedesiyle aynı yolu yürüyoruz. Bu yüzden içimiz rahat, 14 Mayıs sonrası yeni kuşaklara memleketi emanet edeceğiz. Çocuklarımız için bu ülkeyi daha güzel bir ülkeye dönüştüreceğiz. Bugün iki bayramı bir arada kutluyoruz, 14 Mayıs’ta üçüncü bayramı da kutlayacağız” dedi.

Haber

“MAZLUMLAR İÇİN MİLAT”

Genel seçimlere ilişkin mesaj veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Meclisimizin kuruluşundan 103 yıl sonra ülkemiz bir kere daha büyük bir dönüm eşiğinde. Doğada ki enerji nasıl bir çiçek olarak patlarsa, toplumdaki enerji de devrim olarak patlayabilir. O devrim bir halk devrimi, bir demokratik devrim olabilir. İnanıyorum ki 15 Mayıs sabahı, 20 yılı aşkın süredir bastırılmış, sindirilmiş toplumumuz üzerindeki tüm baskılardan kurtulacak ve bu demokratik bir biçimde gerçekleşecek. Bu hikaye sadece Türkiye için değil, bütün dünya için ilham verici bir değişim olacak. Türkiye’de demokratik dönüşüm dünyanın mazlum halkları için de milat olacak. 15 Mayıs sabahı tüm dünyanın mazlumları, alın teriyle üreten insanlar için bir umut olacak. Tıpkı 103 yıl önce bugün olduğu gibi.

 

TBMM’yi yaşatmak milletimizin egemenliğini yaşatmaktır. 14 Mayıs’ta buna sonuna kadar sahip çıkaracağız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde geleceğin Türkiye’sini inşa edeceği milletimiz ikinci yüzyılın Kemal’ini bekliyoruz. 23 Nisan Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği değerin göstergesidir. Çocuklarımızın hayallerinin gerçek olduğu bir ülke için canla başla çalışıyoruz. O kadar çok kaybımız var ki bu mücadeleyle yitip gidenler var. Sabahattin Alilerden Deniz Gezmişlere, Gezi Direnişindeki gençlere, Madımak’ta yanan canlara, vicdan sahiplerine, adalet uğruna hayatını kaybeden tüm kahramanlara borcumuz var. Çocuklarımıza, torunlarımıza borcumuz var. Bugün her birine söz veriyoruz” diye konuştu.

Haber

“19 MAYIS GİBİ MÜJDELİ”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise açıklamasında, “19 Mayıs 1919’da Büyük Önderimiz esaret altında girmiş ve emperyalistlerin güdümü altında olan saray yönetimine ve saltanata dur demek için ve tam bağımsız bir ülkeyi yeniden tesis edebilmek için Samsun’a ayak basıyor. Aradan 1 yıl geçmeden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuruyor. Ne uğruna, egemenliği saraydan alıp millete verebilmek uğruna. 14 Mayıs önümüzde ve o günkü şartlar çok benzer durumda. Bir saltanat süren tek adam rejimi, fetvalarıyla kendinden olmayanı terörist ve vatan haini ilan eden yürütme ve karşısında Kuvay-ı Millliye ruhuyla bir arada bu ülkenin geleceğine, vatanına, bayrağına bağlı bizler. 14 Mayıs tıpkı Atatürk’ün 19 Mayıs’a çıkış günü gibi çok müjdeli” dedi. (M.T.)

Bakmadan Geçme