CHP'den Menderes çıkartması

Berivan Kaya- Semi Tektaş/YENİ İZMİR Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim...

CHP'den Menderes çıkartması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Berivan Kaya- Semi Tektaş/YENİ İZMİR

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim ofisi Menderes’te faaliyete geçti. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir milletvekili adayları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP Menderes İlçe Başkanı Sezen Şen, “Yarının huzurlu Türkiye’si için bizler siyasetin bir ayrıştırıcı değil de uzlaşı aracı olarak kullanılması için uğraşıyoruz. Bu huzuru iktidarımızın ilk gününden itibaren hem Menderes’te hem de Türkiye’de hissedeceğimizden hepimiz eminiz. Çocuk, kadın, hayvan, ağaç insan her ne olursa olsun yaşamın hakkının koruyacağız. Üreten ve zenginleşen bir Türkiye hepimizin bir hayali. 27 gün sonra hayalimizi gerçekleştireceğiz ve bu coşkuyu sizlerle yaşamayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Menderes Belediyesi Başkan Vekili Erkan Özkan ise açıklamasında, “Bu seçim diğer seçimlerden çok daha farklı. Ülkemizin içinde bulunduğu durum gözler önünde. Toplumun tüm kesinlerinde ekonomik açıdan buhran yaşanmakta. Hep birlikte beraber çalışarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı yapak zorundayız. Bir şey değişecek, her şey değişecek” dedi.

MENDERES’İN ENERJİSİ İZMİR’E YAYILACAK

Ak Parti iktidarına sert sözlerle yüklenen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Sizlerle sohbet etmeye geldik. Sizlerle dertleşmeye geldik. Türkiye’nin sorunlarını anlatmaya, Türkiye’nin sorunlarına CHP’nin çözüm önerilerini anlatmak için geldik. Bugün buraya gelirken gençlerimiz, kadınlarımız, emekli ağabeylerimiz vardı. Menderes’in enerjisinin tüm İzmir’e yaymaya geldik. Kadınlarımız 21 yıllık karanlık iktidar döneminde çok çekti. Kadınlarımızın haklarını ellerinden almaya çalıştılar. Her geçen gün iş daha da kötüye gitti. İstanbul Sözleşmesi’nden döndüler, 3-5 oy uğruna HÜDA-PAR’la ittifak kurmaya çalıştılar. Kadınlar 14 Mayıs seçiminin hemen ardından haklarını söke söke geri alacak. İzmir’in hakkını alacağız. Bu hakları almak için Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü’ne göndermemiz gerekiyor. 15 Mayıs sabahı aydınlıklara uyanacağız. Birkaç gün önce Yeni Asır’cı Bursalı çıkıp, ‘Bayrak, Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir’ dedi. 21 yıldır Atatürk’ün adını ağzına almayanlar bize Atatürkçülük dersi vermeye kalkışıyor. Bize vatan, bayrak dersi vermeye kalkışıyor. Öcalan’ı TV’ye çıkartanların yalanlarına kanmayacağız. HÜDA-PAR’la iş birliği yapanlar bize vatan dersi vermeye kalkıyor. Bizi bölmeye çalışıyorlar. Toplumu birbirinden ayrıştırmak istiyorlar. Onlara inat 6 parti yan yana geldi, Millet İttifakı’nı kurdu. İlk önce 6 parti kucaklaştı, şimdi tüm toplumla kucaklaşmak için ev ev, sokak sokak geziyoruz. Millet İttifakı toplumu bir araya getirmeye geliyor. 6 parti sırt sırta verecek ve Avrupa ile yarışacağız. Sizlere Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirmeye geldik. Size söz yine bahalar gelecek. Kemal bey sözünden dönmeyecek” ifadelerini kullandı.

“İRADEYE GASP”

CHP İzmir Milletvekili Adayı Ednan Arslan ise açıklamasında, “Hak nedir, adalet nedir, haksızlık nedir en iyi Cumaovalılar bilir. Yerel seçimlerde sandığa birlikte gittik ve belediye başkanını seçtik. Eze eze Mustafa Kayalar’ı belediye başkanı yaptık ama onlar sizin iradenizi katletmeye kalktılar. Biz CHP’liler olarak gelerek olaya el koyduk, Erkan Özkan’ı başkan vekili olarak görevlendirdik. Ne mutlu ki boğazından haram lokma geçmeyen, kul hakkı yemeyen bir Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu var. Heyecanımızı çalanlar şimdi de vaatlerimizi çalıyorlar. Mülakatları kaldıracağız diyorlar 21 yıldır neredeydiniz? Atanamayan öğretmen, sağlık görevlileri varken sizler daha az puan alan yandaşları atadınız. Mülakatı kaldıracak kişinin adı kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kemal Kılıçdaroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çankaya Köşkü’ne çıkacak. Yolumuz açık olsun” dedi.

“İZMİR 21 YILDIR HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR”

İzmir’in 21 yıldır iktidardan hak ettiğini alamadığına dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kadınlarımızı başlarında taçlarla gördük. Menderes kadınları baharı erken getirmiş. İzmir zaten olağanüstü güzel bir şehir. Urla, Seferihisar ve Menderes burada pırıl pırıl genç kadın ilçe başkanlarımız var. İzmir’i öne çıkartan o kadar çok şey var ki. İzmir, Türkiye’de değişiminin lokomotifi olacak. İzmir’i Türkiye, Türkiye’yi İzmir yapacağız. İzmir 21 yıldır hükümetten hak ettiğini almıyor. Eğer iktidarın belediyesi olursak İzmir’e o kadar çok şey yapacağız ve farklı bir iklim yaratacağız ki. 21 yıldır bu güzelim topraklarda yaşayan kimse bu yoksulluğu hak etmiyor. Bu memlekette ürettiğimiz refah adil bir şekilde paylaştırılırsa bu topraklarda herkes huzurla hayatını sürdürebilir. Yeter ki hırsızları ve haramileri ayıklayalım. Bu topraklarda kimse yoksulluk çekmeyecek. Çocuklarımız bu memleketten gitmek istemeyecek. Bu memleketten alın teri döken insanları, atanamayan öğretmenleri kısaca zulüm çeken kim varsa, göreceksiniz o bahar gelecek ve bu memlekette barış ve huzur içinde el ele yaşayacağız. Motorları maviliklere sürmek için 1 aydan az zamanımız var. Bu bir ay içinde hükümet iktidarı bırakmamak için elinden ne geliyorsa yapacak. Çantada keklik bir seçim değil bu. Son ana kadar, sandıklar sayılana kadar her birimiz çalışmak mecburiyetindeyiz. Her birimiz bir kişi daha ikna etmek zorundayız. 27 gün uyku uyumayın, nefes almayın çalışın. Her beraber çok çalışmak zorundayız. Bütün milletin umudu Kılıçdaroğlu. Sadece hırsızlar, haramiler, .eteler korksunlar. Geliyoruz, namusumuzla, vicdanımızla, cesaretimizle geliyoruz. Açıkta kalan öğretmenler için, emekçinin alın teri için kazanacağız. Sana söz geliyoruz” dedi. (M.T.)

Bakmadan Geçme