CHP'den Romanları aşağılayan pankart

Menemen'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerçekleştirdiği tarım mitinginde, 'Romanlar da hakkını alacak' pankartı gündem yarattı. Asılan dev...

CHP'den Romanları aşağılayan pankart
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Menemen’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçekleştirdiği tarım mitinginde, ‘Romanlar da hakkını alacak’ pankartı gündem yarattı. Asılan dev pankarta tepki gösteren İzmirli roman vekiller arasında AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, CHP’den istifa eden Bağımsız Milletvekili Adayı Özcan Purçu vardı. İzmir Roman Dernekleri Başkanı Abdullah Cıstır da akıl tutulması yaşandığı yönünde açıklama yaptı.

Haber

CEMAL BEKLE

“ROMANLAR RENCİDE EDİLDİ”

Romanların ırkçı bir şekilde resmedildiğini ileri süren AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, “Romanları yok saydığınızı biliyoruz, fakat asil bir milleti böyle karikatürize etmeniz, Romanları tekrar rencide etmiştir. Astığınız afiş Romanlar hakkındaki düşüncenizi tekrar ortaya koydu. Yıllarca, CHP zihniyetinin ayrımcılık yaparak ‘esmer vatandaş’ diyerek aşağılamaya çalıştığı Romanlar, 2023 yılında Romanları yok sayan Kemal Kılıçdaroğlu zihniyeti tarafından, yine ırkçı bir şekilde resmedilmiştir. Seçimlerde Romanlardan aday dahi göstermeyen Kemal Kılıçdaroğlu zihniyeti, şimdi de Romanları çelimsiz, zayıf, esmer, kısa, darbukacı ve dilenci olarak resmetmiştir. Roman çocuğunu bile domuz burunlu olarak resmeden bu zihniyet, Romanları nasıl gördüyse o şekilde karikatürize etmiştir. Romanları bu şekilde gören bir zihniyetin Roman vekil adayı göstermemesini şimdi daha iyi anlıyoruz. Romanlar size gereken cevabı 14 Mayıs’ta sandıkta verecektir” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Haber

ÖZCAN PURÇU

‘TEK BİR ADAYIMIZ YOK, HAKKIMIZI NASIL ALACAĞIZ?’

CHP’den istifa ederek bağımsız olarak Milletvekili Adayı olan Özcan Purçu da, “O pankartı kim dizayn etti, çok merak ediyorum. Daha da tepki çekmeye devam ediyorlar. Bile bile romanların oyunu almamak için çabalıyorlar. Öyle bir pankart basılır mı? Hiç uygun değil o pankart. İlgili kişiler romanlarla ilgili hiçbir şey yapmasalar daha çok oy alacaklar. Sussalar daha çok oy alacaklar. Romanlar hakkını alacak cümlesi uygun değil, bizim bir tane adayımız yok. Romanlar nasıl hakkını alacak. Pankartla alınan kararlar arasında çarprazlama uçurum var. Bunu hangi mantıkla yapıldı. Resmen ilgili kişiler oy almamak için ellerinden geleni yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Haber

ABDULLAH CISTIR

‘TOPLUMA HAVALE EDECEĞİM, ALGI YÖNETİMİ YAPILIYOR’

Algı yönetimi yapıldığını ve akıl tutulması yaşandığını ifade eden İzmir Roman Dernekleri Başkanı Abdullah Cıstır ise, “Tam bir akıl tutulmasıdır bu. Topluma havale edeceğim. Bize böyle mi bakılıyor? Sen eğitimsiz bir topluma, zaten sömürülen sosyal yardım anlayışı çerçevesinde biat geliştirmiş bir topluma bunu anlatabilir misin? Artık katlamalı özürler telafi edilmez. Her şey göstergeyle doğru orantılıdır. Bazen sadece iyi niyetli olmak yetmiyor. Belki iyi niyetli bir şey yaptı ama biz kamuoyundaki roman algısını iyileştirmeye çalışırken aşağı düşürdüler. Zaten seçimlerde bir tane bile vekil koymamışız bu da üstüne ek oldu. Adamlar kaybetmek için ellerinden geleni yapıyor. Biz de kazanmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Algı yönetimi böyle bir şey. Birileri bu durumları kullanıyor” diye konuştu. – HASAN DEMİR

Bakmadan Geçme