• Haberler
  • Gündem
  • CHP’den sert çıkış: İktidarda tek bir görevden alma veya onurlu bir istifa yok

CHP’den sert çıkış: İktidarda tek bir görevden alma veya onurlu bir istifa yok

Turgay Kılıç/Yeni İzmir-Buca Tınaztepe KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) Kız Öğrenci Yurdu önünde yapılan basın açıklamasında AK...

Turgay Kılıç/Yeni İzmir-Buca Tınaztepe KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) Kız Öğrenci Yurdu önünde yapılan basın açıklamasında AK Parti iktidarına seslenen CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Özlem Ünsal,  sert konuştu. CHP İzmir İl ve İlçe yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasında iktidara yüklenen Avukat Ünsal, “İktidarda tek bir görevden alma veya onurlu bir istifa yok. Bir hayat sönüp gitmişken iktidardan kimse utanmamış, sıkılmamış ve gereğini yapmamıştır. Zeren’in ailesini, bu yurtlarda korku içinde yaşayan öğrencilerimizi, üzülen ve kahrolan tüm Anne ve Babaları da inciten, öfkelendiren tavır budur” dedi.

CHP’li Ünsal, “Aydın- Efeler’deki Güzelhisar KYK Kız Öğrenci Yurdu’ndaki asansör faciasında, genç yavrumuz Zeren Ertaş’ın hayatını kaybetmiş olması ve 15 gencimizin yaralanmış olması sebebiyle karşınızdayız. Biz yaşanan olaya facia diyoruz, çünkü bu olay bir asansör kazası değil, sorumlularının ortağı olduğu bir cinayettir” demesinin ardından şöyle devam etti:

“Kız çocuklarımızın okuması içinde kurulmuş olan Cumhuriyetimizin 100. yılına girdiğimiz günlerde, Türkiye Cumhuriyetinde, devletin sorumluluğundaki bir öğrenci yurdunda görev yapan sorumsuzlar yüzünden bir evladımızı göz göre göre kaybettik. Zeren’in hayatını kaybetmesiyle, intiharlar, bakımsızlık ve kötü yemeklerle gündeme gelen öğrenci yurtlarındaki içler acısı durum iyice gözler önüne serilmiş oldu.”

Haber

‘Bu utanç mahşere kadar sizi takip edecek’

İktidara seslenerek işin peşini bırakmayacaklarını söyleyen Ünsal, “Biraz vicdanlı, biraz sorumlu, birazcık bile içinde evlat sevgisi olan iktidarların olduğu ülkelerde, olmaz böyle cinayetler. Ama sizin iktidar olduğunuz yerde işlendiyse bu cinayet, bu utanç, bu günah boynunuzda mahşere kadar sizi takip edecek. KYK yurtları Anne Babaların çocuklarını devlete güvenip teslim ettiği yuvalar olmalıydı. Peki, KYK’lar bugün bir Yuva mı? Hayır! Korku içinde yaşanan mecburi barınaklardır. Kötü koşullar, kötü ve küçük porsiyonlu yemekler, yetersiz hijyen şartları, yaşatılan psikolojik baskı ve en önemlisi de liyakatsiz ve vicdansız yöneticilerden ibarettir bugünkü KYK yurtları. Koca koca binaları yapıp, süslü süslü boyayınca içine bilmem kaç yatak koyduk diye övününce yurt olmuyor buralar” dedi.

 

Bakmadan Geçme