• Haberler
  • Siyaset
  • CHP'li Aslanoğlu: İzmir'de bu seçimi almış olacağız

CHP'li Aslanoğlu: İzmir'de bu seçimi almış olacağız

Özlem Kara- Yeni İzmir/ CHP İl Başkanlığında seçime yönelik ilk açıklamalar yapıldı. İzmir İl Başkanı Şenol...

CHP'li Aslanoğlu: İzmir'de bu seçimi almış olacağız
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özlem Kara- Yeni İzmir/ CHP İl Başkanlığında seçime yönelik ilk açıklamalar yapıldı. İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçime yönelik açıklamalarda bulundu. Basın mensupları ile bir araya gelen başkanlar kendi sandıklarında, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaç oy aldığını aktardı.

“İLK SONUÇLAR BEKLEDİĞİMİZİN ÜSTÜNDE”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, seçim sandık oy oranına ve seçimin gidişatına ilişkin bilgi verdi. Aslan, “İlk önce kendi kullandığım sandıkta oy sonuçlarını takip ettim. Ben Balçova’da kullandım. Benim oy kullandığım sandıkta, oy oranı 73 buçuk. Yan sandıkta oy oranımız yüzde 75 buçuk. Çok güzel geliyor sandık sonuçları. Balçova, Seferihisar, Karabağlar, Güzelbahçe ve Bornova’dan güzel sonuçlar geliyor. İlk sonuçlar beklediğimizin de üstünde bir performans geliyor. Çok kısa bir süre içinde sandık sonuçları sisteme girmiş olacak. Girildikten sonra göreceğiz ki büyük bir farkla, İzmir’de bu seçimi almış olacağız” dedi.

“DEMOKRASİ ŞÖLENİ HALİNDE GEÇTİ”

İzmir’de usulsüzlük ve oy kullanmada bir takım sorunlar oldu mu sorusunun yanıtını veren Aslanoğlu, “10 bin sandığımız var. 10 bin sandığın ufak bir bölümünde ufak tefek sorunlar yaşandı. Ama kayda değer bir sorun yaşamadık. Sakindi, şehir sakindi, gayet medeni bir biçimde İzmir’e yakışır bir şekilde bir demokrasi şöleni halinde geçecek demiştik. Seçim öyle de geçti. Bir sıkıntı yaşamadan seçim sandıkların açılışını başardık. Yüksek bir kısımda benim gördüğüm yerelde gayet güzel gidiyor. Herhangi bir sorun yok.” dedi.

SAYIM SÜRÜYOR

Türkiye genelinde açılan sandık sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aslanoğlu, “Bizim sistemimize girmiş sonuçlarımız yok. Kayda değer bir sandık sonucu yok. Henüz İzmir’de bile 200 sandık girebilmiş değiliz. Henüz sayım sürüyor.” ifadelerini kullandı.

Haber

“MANİPÜLASYONLAR SÖZ KONUSU OLABİLİR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sağlıklı sonuçlarla karşılaşacağımız söylemek mümkün. Her koldan, her kanaldan takip ediliyor. Manipülasyona yönelik eğilimler de söz konusu olabilir ama beklemekte fayda hep beraber göreceğiz. Benim oy kullandığım sandıkta yüzde 77 küsür oy aldık” ifadelerini kullandı

Bakmadan Geçme