• Haberler
  • İzmir
  • CHP'li Bakan Seferihisar'daki JES'i Meclis gündemine taşıdı!

CHP'li Bakan Seferihisar'daki JES'i Meclis gündemine taşıdı!

İzmir'in Seferihisar ilçesinin Kavakdere ve Orhanlı köylerinin arasında yer alan RSC Elektrik Üretim Şirketi'ne ait jeotermal...

CHP'li Bakan Seferihisar'daki JES'i  Meclis gündemine taşıdı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’in Seferihisar ilçesinin Kavakdere ve Orhanlı köylerinin arasında yer alan RSC Elektrik Üretim Şirketi’ne ait jeotermal enerji santralinin (JES) zaman zaman yer altından çıkan zehirli deşarj suyunu, yer altına geri basmak yerine, dere yatağına saldığı ileri sürüldü. Bölge halkı tarafından, derinden çıkan ve içerisinde birçok kimyasal madde bulunduran bu suların yer altına gönderilmesi gerekirken, şirketin son bir yıldır bazen ayda bir, bazen 3 haftada bir bu suları maliyeti azaltmak için santralin yanından geçen dere yatağına saldığı iddia edilmişti. Geçen haftalarda dereden yükselen buharın JES kaynaklı olduğunu savunan bölge halkı, Orhanlı Köyü Derneği’nin sosyal medyada yayınladığı görüntülerle dereden yükselen beyaz buharı kayıt altına aldı.

MURAT KURUM’A SORDU

Çevre Komisyonu CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili konuyu Meclis gündemine taşıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bakan önergesinde JES ve bölge halkının iddiaları ile ilgili: “Bölge halkı durumu ilgili kurumlara ve jandarmaya bildirseler de sonuç alamamaktadırlar.  Bu durumu jandarmaya bildirdiklerinde ‘Bu bizim görevimiz değil, bununla ilgili bir tutanak tutma yetkimiz yok’ cevabını aldıkları; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bildirdiklerinde ise ‘Hafta sonu mesaimiz yok, hafta içi saldıklarında bizi çağırın’ yanıtı verildiği ifade edilmektedir.  Ancak şirketin dere yatağına zehirli su salmasını mesai saatleri dışında yapıldığı ileri sürülmektedir.” sorularını sordu.

Bakmadan Geçme