• Haberler
  • Gündem
  • CHP'li Buğra Gökce'den 4B modeli: Bunları 'Buğra' yapar diyorum

CHP'li Buğra Gökce'den 4B modeli: Bunları 'Buğra' yapar diyorum

Halk TV'de konuşan Gökçe, 'Vatandaşta kendisinin sorunlarını çözülmesi konusunda siyasi tartışmaları istemiyor. Vatandaş ekonomiden dert yanarken...

Halk TV’de konuşan Gökçe, “Vatandaşta kendisinin sorunlarını çözülmesi konusunda siyasi tartışmaları istemiyor. Vatandaş ekonomiden dert yanarken ekmek bulamamasından veya yardım ihtiyacından bahsediyor. Yoksulluğun arttığı yerlerde çok fazla kendini gösteriyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aday adayı Buğra Gökce, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Yeni iklim koşullarına uygun hamleler önemli. Ulaşım birimleri hamleleri de bireysel ulaşımın hızlandırılması ve bisiklet araçlarının yetkilendirilmesi önem taşıyor. İzmir’de şöyle bir adaletsizlik var. İzmir belediyesinde CHP başkanı kendi gayretleriyle geldi. Yoksulluk giderek derinleşerek ve açıklanan asgari ücretle bir an rahatladıklarını düşünüyorlar, bir ay sonra o asgari ücretin pula dönüşünü görüyorlar. Asgari ücreti kira ortalama ve kira gelirini karşılayamaz hale geldi. İnsanlar, ‘evimi boşaltacağım ve kiralık ev bulamıyorum. Çocuğum üniversiteyi kazandı yurt bulamıyor, 4 arkadaşıyla kiralık eve çıkamıyor’ diyor.”

İzmir’de kentsel sorunlar

“İzmir’in birinci sorunu deprem ve kentsel sorunu. Ülkemizin büyük bir kesimi de depreme dayanıklı olmak zorunda. Ben bunu bağışıklığı yüksek bir İzmir olarak tanımlıyorum. Bir 3B modeli olarak tanımlıyorum. Bağışıklığı yüksek, barışık bir İzmir’i yaratmak ve bakımlı bir İzmir yaratmak zorundayız. Bunların altını da detaylı projelerle anlatacağız. Dördüncüsü de bunu ‘Buğra yapar’ diyorum.  İstanbul’da ihtisas yaptım ve memlekete döndüm. İzmir’in evveliyatında Ödemiş ve Bergama’ya iki ayrı çöp tesisi yapıldı. Harmandalı’nda kadimden gelen bir çöp tesisi var. Ancak yeni bir yer seçimi de mahkeme kararıyla iptal edildi. Herkes çöplerin yakınında olmasını istemiyor. Ama çöpün depolanıp enerjiye dönüştürülebileceği bir çözüm de var. Harmandalı’nda bunun başlangıcı olmuş idi, ancak bununla ilgili bazı sorunları gidermek çöpü büyük bir enerji tesisiyle ekonoiye kazandırma temel şarttır. Bunu da Bergama ile Ödemiş’te becerdi. Harmandalı’nda da becerecektir.”

‘Bu alanın uzmanıyım’

CHP’nin çantada keklik gördüğüne dair soruya da “Bana bakmalarını öneririm. Tevazu olmadı ama bu alanın uzmanıyım. İnsanın kendisini anlatması çok hoş karşılanmaz ama 27 yıllık bir belediyecilik yapıyorum. Planlama eğitimi aldım ve teknik üniversitesinde eğitim ve uygulamasını aldım. Ankara İzmir ve İstanbul’da çalıştım. 6 yıl genel sekreterlik yaptım ve birinci derecede karar verebilen, sorunları bilen birinin olmasında yeterince uzmanın elinin değmesi anlamında beklentileri karşılayabilir. Daha önce ülkemiz sanatçı, sporcu isimleri aday gösteren bir deneyim de yaşadı. Şöhret ve isimle öne çıkan isimler, belediyeciliği tanıyana dek iş işten geçiyor. Bizim avantajımız ertesi gün işe başlayabilmektir. Hem İzmir’i çok iyi biliyorum hem de belediyeciliği yıllardır deneyimleyerek getiriyorum. CHP’nin bu konuda bir değişim ve atılım yapıyor. Bu tip aday adayların ortaya çıkması bile sizin bahsettiğiniz sorunun CHP’nin bir karşılık bulduğunun ve yeni yönetiminin buna kulak verdiğinin, bizleri de heyecanlandıran şeyin aday adaylığına zorladığının altını çizmek isterim” dedi.

Seçmende heyecan vurgusu

“CHP’deki değişimin sahada bir pozitiflik var. Mayıs ayındaki iki tur seçimlerinde umutsuzluk ve kırılganlığın yanı sıra sandığa gitmemeyi hissetmiyor kendinde. Değişimde İzmir’de bu kırılmaya başlandı. Diğer aday adaylarında da görüyorum bunu. Heyecanlı ve umutlu bir seçmen var artık. Seçimleri almanın en önemli olduğu ve 2024 seçimleri için belediyelerin ne kadar önemli olduğunu ifade ediyorlar. Bu heyecan geri gelmiş ve 2028 için ve önceki olabilecek erken seçimlerin bir eşik olarak görülüyor. Oy kaybının bittiğini görebiliyorum.”

Cumhur İttifakı’nın zorlandığına değinen CHP’li Gökce, AK Parti ve MHP’nin işi çok zor. Balıkesir ve Bursa gibi iddiasını ortaya koyan bir CHP var. Çünkü ağır ekonomik kesimlerin de ortaya koyduğu yılgınlık da var. CHP, Balıkesir ve Bursa’da kendini ortaya koyması zor bir süreç, zorlanmalarında da sıkıntı yok. Zorlansınlar tabii ki” dedi.

Üç büyüklerde rakip hamlesi

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üç büyük şehirlerde aday çıkarması konusuna “Erdoğan’ın kazanacak adayı üç büyük şehirde yok. İzmir’de hiç ihtimal yok. İstanbul ve Ankara’da Ekrem Başkan ve Mansur Başkanı geçecek aday yok. CHP üç büyük şehirde  doğru tercihler gösterdi ve devamı çok önemlidir. CHP’nin bu üç büyükşehirde seçimi kazanacağından şüphe duymuyorum” dedi.

İYİ Parti ve DEM Parti’nin üç büyük şehirlerde aday çıkarmasına da açıklık getiren CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi Aday adayı Buğra Gökce, “İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara’da kendi adayını çıkarmasında hiçbir sorun olmayacaktır. Ekrem Başkan ve Mansur Başkan oradaki seçmenin gönlünü kazandı. DEM Parti seçmeninin de İstanbul’da gönlünü almış bir parti var. Ankara’da çok etkili olacak bir oranda değil” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme