• Haberler
  • Gündem
  • CHP'li Karabat: Yerel seçimde ekonomik tablo zorlaşacak

CHP'li Karabat: Yerel seçimde ekonomik tablo zorlaşacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve CHP Ekonomi Masası Üyesi Özgür Karabat, ekonomik Türkiye'nin ekonomik...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve CHP Ekonomi Masası Üyesi Özgür Karabat, ekonomik Türkiye’nin ekonomik sarmalına değinerek faiz artırımını eleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Arjantin açıklamasına sosyal medya hesabından değinen Karabat, “AKP’nin ekonomiyi düzeltmek için seçtiği yol, algı yaratmaktan öteye geçemiyor. Daha 4 ay önce faiz artırım politikasına etmedik hakaret bırakmayanlar, şimdi yüzde 21,5 faiz artırarak tam tersi bir yol izliyor ve bunu da başarı olarak sunuyor. Faiz artırımı bir sonuç olarak karşımıza çıksa da üretim reformu ile desteklenmeyen para politikaları hüsrana uğramaktan kurtulamaz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üretim ve dış girdiye bağımlılığı azaltacak tek bir adım atmazken, sıkı para politikasını çözüm olarak anlatıyor. Hazırlanan OVP’de temennilerin önüne geçemeyen vaatler dururken, sadece faiz artırımı Türkiye’yi Arjantinleştirmekten başka bir işe yaramayacak” dedi.

‘Borç para olarak gelen paradır’

Alınan finansal desteğin 10,4 milyon dolar olmasında desteğin borç olarak geri döndüğüne işaret eden Özgür Karabat, “Yüksek enflasyon ve yüksek faiz sarmalına girdik. Peki, Mehmet Şimşek ne ile övünüyor? Türkiye’ye dışarıdan gelen borç para ile! Şimşek, ABD’de yaptığı açıklamada, ‘Haziran’dan bu yana yurt dışından bankacılık sektörümüz 6 milyar 767 milyon dolar, bankalar dışı finansal kuruluşlarımız 367 milyon dolar ve reel sektörümüz 3 milyar 266 milyon dolar olmak üzere toplam 10.4 milyar dolar tutarında dış finansman sağladı. Bu, ülke ekonomisine duyulan güvenin en açık göstergesidir’ dedi. Bunların çoğu borç olarak gelen paradır” dedi.

‘Vatandaş daha da yoksullaşacak’

CHP’li Özgür Karabat, vatandaşın daha da yoksullaşacağını ve yerel seçimlerde yoksulluğun artmasına dikkat çekerek, “Yüksek faizini alıp gidecekler. Faiz ödemeleri halkın alın terinden karşılanacak. Geliri daralan vatandaşlar daha fazla yoksullaşacak. Arap ülkelerinden, Amerikan ve İngiliz bankerlerinden sıcak para bekleyen AKP, seçim sonrası geçen 4 ayda aslında hiçbir şey yapamayacağını bize göstermiştir. Yerel seçimler sonrası ekonomik tablo daha da zorlaşacaktır” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme