CHP'li Karaca'nın Akbelen ziyaretinde muhalefete tepki

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın ve kucukmenderes.com.tr’den Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, TBMM CHP Grup Başkanvekili Gülizar...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Berivan Kaya’nın ve kucukmenderes.com.tr’den Sıla Arabacıoğlu’nun haberine göre, TBMM CHP Grup Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Akbelen Ormanı direnişine destek için bölgeye geldi. Kesim yapılan alana giden CHP’li Karaca, gözlemlerini gazetecilere aktardı. Karaca’nın konuşmasının ardından bir vatandaştan muhalefetin Akbelen’e destek noktasında yetersiz olduğu yönünde eleştiri geldi.

“MÜCADELE VERİLİYOR”

CHP’li Gülizar Biçer Karaca, “Akbelen’e bu üçüncü gelişim ama bugün gördüğüm manzara karşısında konuşmakta zorlanıyorum. 2 yıl önce Marmaris yangınları çıktı. Marmaris’te bir ağacı kurtarmak için güvenlik güçlerimizle birlikte seferber olduk. Muğla’da bir kardeşimiz olanaklarıyla yangını söndürmek için su taşırken şehit olmuştu. Şimdi bu ülkede iki şirketin çıkarını korumak için dilleri lal olmuş iktidara soruyorum; iki yıl önce bir ağacı kurtarmak için şehit olan yurttaşımız neden şehit oldu? 2 yıl önce o ağaçlar yanmasın diye her birimiz bütün olanaklarımızla ağaçlarımız yanmasın diye mücadele ederken bugün yaşanan bu katliam neden? O gün korunan ormanlar bugün neden korunmuyor? Bugün o iki şirketin çıkarları için mi katliam yapılıyor? 4 yıl önce Akbelen’e geldiğimde yurttaşlarımız yaşam alanlarının mücadelesini veriyordu” dedi.

Haber

“KABUL ETMİYORUZ”

Alanın su havzası olduğunu vurgulayan Biçer Karaca, “Biz şu an büyükşehirlerin kalan su miktarını tartışıyoruz. O zaman su havzalarını katletmek hangi akla, hangi vicdana sığıyor? Anayasada ormanları korumak, genişletmek ve büyütmek görevi iktidarındır. Dönümlerce orman katledilirken anayasal görevini yetine getirmeyen iktidar suç işlemiyor mu? Bir ormanın orman olabilmesi için 50-100 yıl gerekiyor. Bugün ağaç dikerek bu suçu örtbas edemezsiniz. Su havzaları yok olacak. Yangınlarla, sel baskınlarıyla, iklim kriziyle mücadele ederken neden iklim krizini tetikleyecek bu katliama sessiz kalınıyor? Bunu kabul etmiyoruz” dedi.

“PARİS İKLİM ANLAŞMASI NEREDE?”

Paris İklim Anlaşması’nı hatırlatan Gülizar Biçer Karaca, “Geçtiğimiz yıl Paris İklim Anlaşmasını TBMM’de onayladık diyerek koltukları kabarık gezinen iktidar milletvekillerine de buradan sesleniyorum. Paris İklim Anlaşması kabul edilmişse buradaki talanı yapamazsınız. Sadece dünyaya daha şık görünmek ve yeşil fonları cebe indirmek için Paris İklim Anlaşması imzaladınız ve kimseyi kandıramazsınız. Tüm dünya bu katliamı, talanı görecek” ifadelerine yer verdi.

YURTTAŞLARA ÇAĞRI

Vatandaşlara çağrıda bulunan Karaca, “Bizler kuraklıkla, sellerle mücadele ediyoruz. Bütün yurttaşlarımızı buraya davet ediyorum. Gelin, Akbelen’i kurtarırsak, ülkeyi kurtaracağız. Hançerleri Akbelen’den çıkartabilirsek yaşam hakkımız kazanacak. Tüm yurttaşlarımızı dayanışmaya davet ediyorum” dedi.

KARACA’YA “MUHALEFET YOK” TEPKİSİ

Veli-Der İzmir Şube Başkanı Behram Kaya, CHP’li Karaca’nın açıklamasının ardından söze girdi. Muhalefete sert sözlerle yüklenen Kaya, “Bu toplumun vatanseverleri bu ülkenin insanlarıdır. O askerler bizim çocuklarımızdır. Bizim çocuklarımızla doğamızı karşı karşıya getiriyorlar. Onlar bizim düşmanımız değil. Muhalefet bu toplumun önüne çıkıp yol göstermiyorsunuz. Ben emekli öğretmenim 70 yaşına geldi. Bu ülkede herkes vatanseverdir. . Bu ülkede bir muhalefet yok.  Birbirlerini yiyerek, 10 madde açıklıyorlar, demokrasi adalet diyorlar yeter artık” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme