• Haberler
  • Genel
  • CHP'li vekil Mahir Polat'tan Bakan Nebati'ye cevap

CHP'li vekil Mahir Polat'tan Bakan Nebati'ye cevap

Geçtiğimiz günlerde İzmirli iş insanlarıyla bir araya gelen Bakan Nebati'nin tutumunu 'hayal satmak' olarak niteleyen CHP'li vekil Mahir Polat, 'Açıkça yalan söylüyorlar' dedi.

CHP'li vekil Mahir Polat'tan Bakan Nebati'ye cevap
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin İzmir’de sıkıntılarını dile getiren iş insanlarına olumlu bir ekonomik tablo çizmesini eleştirdi.

‘KULAK TIKIYOR’

İş insanlarının da vatandaşın da enflasyon altında ezildiğini dile getiren CHP’li Polat, “İzmir İş Dünyası Buluşması’nda EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, İZTO Başkanı Mahmut Özgener’in eleştirileri çok kıymetli. Baskıladıkları mevcut döviz kuru ile ne ihracatçılar memnun ne de enflasyon karşısında ezilen vatandaş. Kötü gidişata karşı Bakan Nebati üç maymunu oynuyor. Ekonomiyi bilmiyor, vatandaşın sefaletini görmüyor, iş dünyasına kulak tıkıyor. İş dünyasının ekonomiye yönelttiği eleştirileri biz çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘YERLE YEKSAN ETTİNİZ’

Bakan Nebati’nin iktisat kongresinin yapıldığı binayla ilgili açıklamalarına da değinen Polat, “Enflasyon rakamlarını düşük göstermeyi marifet sayan Bakan Nebati, aynı şekilde tarihi gerçekleri de çarpıtıyor, kongrenin yapıldığı tarihi binayı CHP’li belediyenin yıktığını söyleyerek açıkça yalan söylüyor. Yıllarca Osmanlı Bankası’nın deposu olarak kullanılan Aram Harpansumyan’ın üzüm ve incir işletmelerinin yer aldığı binanın ayakta kalan kısımlarının 12 Eylül 1980 darbesinden sonra yıkıldığını, söz konusu dönemin CHP ile ilişkilendirilmesinin de ne kadar saçma olduğunu yaşı yeten, aklı eren herkes biliyor. Bilmeyenler de ufak bir araştırma yaparak öğrenebilir. Hepsi bir yana yerle yeksan ettiğiniz ülke ekonomisini bir bina dikerek düzelteceğinize kimseyi inandıramazsınız. Yabancılara sattığınız, kapısına kilit vurduğunuz yerli ve milli iktisadi değerleri yerine koymadıktan sonra yüz tane kongre binası yapsanız nafile” diye konuştu.

 

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme