• Haberler
  • Genel
  • CHP'li Yücel: AK PARTİ'NİN OYLARININ ARTMASI MÜMKÜN MÜ?

CHP'li Yücel: AK PARTİ'NİN OYLARININ ARTMASI MÜMKÜN MÜ?

AK Partili yöneticilerin AK Parti'nin İzmir'de oylarını artırdığına yönelik söylemlerini yorumlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz...

CHP'li Yücel: AK PARTİ'NİN OYLARININ ARTMASI MÜMKÜN MÜ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Partili yöneticilerin AK Parti’nin İzmir’de oylarını artırdığına yönelik söylemlerini yorumlayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Böyle bir ekonomik ortamda, ülkenin yaşadığı sorun ve hayat pahalılığı ortadayken AK Parti’nin oylarının artması mümkün mü? Hele hele İzmir’de mümkün mü? Tabii kamuoyunu etkilemek, manipüle etmek, kendi tabanının etkilemek ve motive etmek için birtakım şeyler söyleniyor ama onun takdirini zaten kamuoyu yapar” dedi.

CHP İl başkanlığında seçim güvenliğiyle ilgili toplantı yapıldı. Gerçekleşen toplantı hakkında bilgi veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bugünkü gündemimiz seçim ve sandık güvenliğiydi. Bir süredir birçok yerde seçmen taşındığı, hanelerdekilerin bilgisi olmadan oralara başkalarının kaydının yapıldığın yönünde spekülasyonlar var. Bunun nasıl tespit edilebileceğin ve nasıl engelleneceğini konuştuk. Bunun dışında İzmir’de öbek çalınmalarımız devam ediyor. Son 2 aydır bu çalışmalara hız verdik. Yapılan hane ziyaretlerinde elde edilen veriler, bu verilerin bizimle paylaşılması ve bizim de genel merkeze iletmemiz. Toplantıda bir sunum yapıldı ilçelerdeki üye artışına ilişkin. Biz yaz aylarında yaptığımız bir toplantıda üye sayılarına ilişkin bir hedef koymuştuk ve hedefin gerçekleşme durumunu inceledik. Bunun yanında demografik bilgilerin de içinde olduğu bir sunumdu. Baktığımızda bu hedeflerin büyük ölçüde gerçekleştiğini görüyoruz. Ayrıca, seçim yaklaştıkça saha çakışmalarımıza hız vereceğimiz konusunda bilgilendirme yaptık.

“OY DÜŞMESİ GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Oy düşmesi gibi bir durum söz konusu değil ilçelerde. Şu anda yaptığımız il anketi. İlçeleri ay da belediye faaliyetlerini ölçtüğümüz bir anket değil. Tamamen genel siyasete ilişkin anket bu. İlçelerden belli sayıda denek alınarak birtakım sorular soruluyor. O sorulara verilen yanıtlar da bize fikir veriyor. Bazı ilçelere uyarılarımız oldu. İlçeler bazında yapılan bir anket değildi. Önümüzdeki dönemde yeniden bir kamuoyu araştırması yaptırmayı düşünüyoruz. Böyle bir ekonomik ortamda, ülkenin yaşadığı sorun ve hayat pahalılığı ortadayken AK Parti’nin oylarının artması mümkün mü? Hele hele İzmir’de mümkün mü? Tabii kamuoyunu etkilemek, manipüle etmek, kendi tabanının etkilemek ve motive etmek için birtakım şeyler söyleniyor ama onun takdirini zaten kamuoyu yapar.

“İNSANLAR HAYAT PAHALILIĞINDAN YILDI”

İnsanların artık hayat pahalılığından yıldığını görüyoruz. Ekonomik durumu orta seviyenin üzerinde olan insanların bile temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını görüyoruz. Çünkü hayat 1 senede birçok kondura 3-4 kat pahalandı. Özelikle gıda maddelerinde. Biz insanların artık hayata tutunmaya çabaladıklarını görüyoruz. Biz de bu yaşananların kaderimiz olmadığını söylüyoruz. İçinde bulunduğumuz durumun sorumluları belli. İstedikleri yasayı çıkarıp istemediklerini çıkarmayan, istedikleri tasarrufta bulunan, aklı ve bilimi reddeden bir iktidar var. O yüzden sandık geldiğinde bu işin değişeceğini, Türkiye’de tertemiz bir sayfa açılacağını ve umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini söylüyoruz.

“BUCA CEZAEVİ ALANIYLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİMİZ NETTİR”

Büyükşehir belediyemizin de Buca Belediyemizin de Buca Cezaevi alanıyla ilgili görüşleri nettir. Büyükşehir Belediye başkanımızın da Buca belediye başkanımızın da alanın yeşil alan olması yönünde defaten açıklamaları vardır. Büyükşehir belediyesi zaten plan hazırlanmasıyla ilgili süreci başlattı. Komisyondan geçerek meclise geldi ve orada da karara balandı. Bu konuda bizim belediye başkanlarımızı suçlamak, en hafif tabiriyle haksızlıktır. Aykut Bey bizim çok sevdiğimiz bir arkadaşımız ama zaman zaman bu şekilde çıkışlar yapmayı sever. Neticede ilçe başkanımız, ilçe örgütümüz ve meclis üyelerimiz orada. Belediye başkanının orada olması gerekmez. Çağırsanız da işi olur yine gidemez” ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme