Çift diploma ile dünyaya hazırlıyor

ICS-Uluslararası Kanada Okulları, dünyanın en başarılı eğitim programlarını birleştirerek ülkemizde yeni eğitim modelini uygulayan tek okul. Türkiye'de Kanada Maple Leaf Dünya Okulları Programı'nı, bölgede Oxford Uluslararası müfredatını uygulamaya hak kazanan ilk ve tek akredite okul oldu

Dünyada Oxford Uluslararası Müfredatı ve Maple Leaf eğitim sistemini birleştiren tek okul olan ICS- Uluslararası Kanada Okulları Kurucusu Süheyla Akdere ve Genel Müdür Özge Can Görgün, uyguladıkları eğitim programı ile mezun olan öğrenciler için sınavsız yurtdışı üniversite başvurularının da önünü açıyor.  ICS, Oxford Uluslararası Müfredatı ve Maple Leaf eğitim sistemini bütünleştirerek öğrenci yetiştirerek kıtaları birleştirme misyonu taşıyor. 

Küresel ve bireysel farkındalığa sahip, çok yönlü, sosyal sorumluluk sahibi, İngilizce’ye ana dili kadar hakim bireyler yetiştiren ICS-K12Schools-Uluslararası Kanada Okulları, 2021 yılında kurulmuştur.  ICS, çalışmaları sonucunda 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde Maple Leaf Dünya Okulları Programına başvurarak ve kuruma bağlı eğitimcilerin denetim ve incelemelerin ardından 2024 yılında Dünya Okulları Programını uygulamaya hak kazandı.

Okul Kurucusu Süheyla Akdere, Sadece Kanada’da değil tüm dünya üniversitelerine başvuruda geçerli olan ve çift diploma, çift akreditasyonla verdikleri eğitimle öğrencilerinin dünyayla bütünleştirdiğini belirterek, “Parlayan yıldızlarımız bizim ülkemizde doğacak, global bir eğitimin anahtarını sunuyoruz. Ezber odaklı değil, ne istediğini bilen hedeflerine emin adımlarla koşan neslin önünü açıyoruz. Öğrencilerimizin dünyayı ve kendilerini keşfettikleri bu yolculukta onlara mentorluk ediyor ve global dünya vatandaşı olarak mezun ediyoruz. Hedefimiz çocukların hayallerini çalmayan bir eğitim sistemliydi ve biz bunu başardık” dedi.

Okul Genel Müdürü Özge Can Görgün “Kanada Maple Leaf Dünya Okulu Programı ICS'te yeni bir ‘Çift Diploma, Çift Akreditasyon ve Küresel Tanınma’ modeli yarattı. Kanada Maple Leaf Educational Systems tarafından verilen lise diploması, dünyanın en büyük okul akreditasyon ajansı Cognia ve ECCTIS’in verdiği çift akreditasyona sahip. Sistem’den 2023-2024 akademik yılında mezun olan 14 ülkedeki öğrenciler, dünyanın farklı ülkelerinde 171 üniversiteden kabul aldı. Öğrencilerin yüzde 87’si QS’in dünyadaki en iyi 100 üniversitesine kabul edildi” dedi.

Bakmadan Geçme