Çiftçiler kayıt sildiriyor!

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL ikramiyeden yararlanamadı. 5 bin...

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler, çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL ikramiyeden yararlanamadı. 5 bin lira ikramiye için bazı çiftçiler Ziraat Odaları’ndan kayıtlarını sildirdi.

Tv9 İzmir mikrofonlarına konuşan Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa, “Öncelikle şunu söylemek istiyorum güzel bir konuya temas ettiniz bizlere tercüman olduğumuz için size teşekkür ederiz. Geçtiğimiz günlerde çıkan bir ara kanun ile emeklilere bir kereye mahsus 5000 TL para ödemesi yapıldı. Yani yardım ikramiyesi gibi destek amaçlı bir kanun çıktı fakat bu çıkan kanun da ziraat odalarında vergi mükellefi olan çalışan emekliler ikramiye alamadı ve bu kanunun kapsamı dışında kaldı. Tabi hal böyle olunca Çiftçi emekliler biraz mağdur oldu ve Ziraat Odasına olan kayıtlarını sildirenler oldu. Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar bakanlıktan yaptığı açıklamada da söyledi. İnşallah bu kanun tekrar gözden geçirilir Ziraat Odasına üye olan çiftçilerimiz de faydalanır diye düşünüyoruz. Biz ilk günden bugüne bu durumun takipçisiyiz genel başkanımız her gün bu konuyla ilgileniyor. İnşallah emeklerimizle bundan faydalanmış olur diyoruz herkese iyi günler diliyorum” dedi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme