• Haberler
  • Genel
  • Çiğli'de  'Hasta Nakil Hizmeti' takdir topluyor

Çiğli'de  'Hasta Nakil Hizmeti' takdir topluyor

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen bu hizmet kapsamında, ambulans ile nakil ihtiyacı olan vatandaşların başvuruları uzman...

Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen bu hizmet kapsamında, ambulans ile nakil ihtiyacı olan vatandaşların başvuruları uzman ekipler tarafından detaylı bir şekilde değerlendiriliyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, nakil ambulansıyla taşınması uygun görülen vatandaşların evlerinden sağlık kuruluşlarına ve geri dönüş nakilleri güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor.

ENGELLİ VATANDAŞLARA ÖZEL ULAŞIM

Çiğli’de ikamet eden ve acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı olmayan engelli vatandaşlar için de Engelli Nakil Ambulansı hizmet veriyor. Yürüme güçlüğü çeken vatandaşlar, evlerinden alınarak randevu aldıkları sağlık kuruluşlarına götürülüyor ve tedavi sonrasında tekrar evlerine bırakılıyor. Engelli Nakil Ambulansı hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, hafta içi 08.30 ile 17.30 saatleri arasında 0232 935 5522 (4124-4129) numaralı hattan randevu alabiliyor. Hasta nakil ambulansı hizmetinden yararlanmak isteyenler ise 0232 935 5535 (4129-4124) numaralı hattan başvuru yapabiliyor.

BAŞKAN YILDIZ’DAN AÇIKLAMA

Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, hasta nakil hizmeti hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çiğlili komşularımıza sağlıklı bir yaşam sunmak adına destek sağlık hizmetlerimizi çeşitlendirerek sürdürüyoruz. Bunların başında da hasta nakil hizmetimiz geliyor. Özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlarımızın tedavi süreçlerinin sekteye uğramaması için özveriyle çalışıyoruz. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, belediyemize başvuruda bulunan vatandaşlarımızın nakil planlamasını yapıyor. Nakil sırasında uzman sağlık personellerimiz de hazır bulunuyor. İhtiyaç duydukları her an yurttaşımızın bir telefon kadar yakınında olacağız, kimseyi yalnız ve çaresiz hissettirmeyeceğiz.”

Çiğli Belediyesi’nin bu özverili hizmeti, ilçedeki vatandaşlar tarafından büyük beğeni topluyor ve takdirle karşılanıyor.

DENİZHAN GÜZEL 

Bakmadan Geçme