Cimrilik boşanma sebebi olabilir

Avukat Nimet Türe, evlilikte bir tarafın cimri davranışlar sergilemesinin boşanmada ağır kusur olarak değerlendiriliyor.

Avukat Nimet Türe, evliliklerde bir tarafın cimri davranışlar sergilemesinin boşanmada ağır kusur olarak değerlendirilebileceğini açıkladı. Evliliği sonlandıran nedenlerin genel ve özel olmak üzere iki kategoriye ayrıldığını belirten Türe, ekonomik şiddetin de evliliği temelden sarsan nedenlerden biri olduğunu vurguladı.

Türe, cimrilik ve ekonomik şiddetin boşanma davalarında ağır kusur olarak değerlendirildiğini ifade etti. Şunları söyledi: “Ekonomik şiddet, genellikle beyaz eşya alımını reddetme, kışın doğal gazın derecesini düşürme, eşe yetersiz harçlık verme veya kredi kartını iptal etme gibi durumlarla kendini gösterebilir. Yargıtay kararlarında, eşin ekonomik sıkıntıya yol açan ve ekonomik şiddet boyutuna varan aşırı cimri davranışlar sergilemesi, boşanma davasında kusurlu olarak nitelendirilmesine neden olmaktadır. 2020 sonrası Yargıtay kararlarında, eşine karşı aşırı cimri davranışlar sergileyen tarafın boşanma davasında ağır kusurlu olarak değerlendirildiği görülmektedir.”


 

Bakmadan Geçme