• Haberler
  • İzmir
  •  Çınarlı mezunları Pilav Günü'nde bir araya geldi

 Çınarlı mezunları Pilav Günü'nde bir araya geldi

Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bilge Han Kurtcebe, İzmir’in ve Türkiye’nin köklü...

 Çınarlı mezunları  Pilav Günü'nde bir araya geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bilge Han Kurtcebe, İzmir’in ve Türkiye’nin köklü eğitim yuvası Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 1995 yılından bu yana her yıl Haziran ayının ilk çarşambası pusulası Çınarlı olan yüzlerce mezunu okul bahçesinde Geleneksel Pilav Günü’nde bir araya getirdiğini söyledi. 62 yıldır çok önemli konumlara, önemli insanlar yetiştiren Çınarlı’nın 28 yıldır pilav gününde mezunlarını bir araya getirmesinin okula verilen değeri gösterdiğini söyleyen Kurtcebe, “Bu günkü buluşmada aramızda olmayan büyük Çınarlı Ailesi’nin gelişmesinde, bu konuma gelmesinde emeği geçen, edebiyete intikal etmiş tüm büyüklerimi, öğretmen ve mezunlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

“Meslek Okulları Projeleri daha da geliştirilmeli”

EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu ise kendisinin de Mithatpaşa Meslek Lisesi mezunu olduğunu, meslek liselerinin ülke geleceği açısından çok önemli bir misyonu taşıdığını söyledi. Mesleki eğitimin öneminden de bahseden Gökçüoğlu, sanayicilerin idaresinde yürütülen meslek okulları projesinin son derece doğru bir uygulama olduğunu belirterek, bu projenin daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Konuşmaların ardından müzik dinletisi ve dans gösterileri yapıldı. Mezunlar ise hem birbirleriyle hasret giderdiler hem de okulda incelemelerde bulundular.

“Onlarca öğrenci ve öğretmenimizi yurt dışına götürme fırsatı bulduk”

Okulun gösterdiği başarıları ve öğrencilerinin katıldığı etkinliklerde aldıkları dereceleri paylaşan Kurtcebe, “Erasmus projelerimiz sayesinde onlarca öğrenci ve öğretmenimizi yurt dışına götürme fırsatı bulduk. İzmir’de hem mesleki eğitimde hem de okul eğitiminde akredite olan tek kurum olma özelliğimizi de paylaşmak isterim. Öğrencilerimiz yurtdışında staj yapma imkanı buldular. Teknofest ve MEB Robot yarışmalarında almış olduğumuz derecelerin yanına geçen sene olduğu gibi bu sene de ROBOTEX Türkiye finallerinde 6 derece alarak ülkemizi Estonya’da yapılacak finallerde temsil etme hakkı sağladık” dedi.

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Protokol Okulu”

Deprem bölgesine Ege Bölge Sanayi Odası desteğiyle 7 adet konteynerı ulaştırdıklarını da vurgulayan Kurtcebe, “Ayrıca okulumuz bildiğiniz gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Protokol Okulu’dur. Bu projenin faydalarından okulumuz fazlasıyla yararlanmaktadır. İzmir’de okulumuzun paydaşlığını Ege Bölge Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası yapmaktadır. Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz Pilav gününe katkılarından dolayı ben hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. İbrahim Gökçüoğlu ve Metin Akdaş Başkanımızın önderliğinde Protokol Yürütme Kurulu üyelerimize, okulumuzu daha iyiye ve güzele götürme çabaları  ve emekleri için de teşekkür ederim” diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme