'Cinayetin faili sizsiniz'

CHP'nin polis intiharlarının sebeplerinin araştırılması için araştırma komisyonu kurulması amacıyla Meclis gündemine getirdiği önerge, AKP ve...

'Cinayetin faili sizsiniz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’nin polis intiharlarının sebeplerinin araştırılması için araştırma komisyonu kurulması amacıyla Meclis gündemine getirdiği önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Önerge sahibi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Meclis kürsüsünde polislerin intihar notlarını okudu ve “Semanur, Mehmet Ali, Nagehan, Alparslan ve diğerleri; yüzlerce polis intihar etti. O polisler intihar etmedi, o polisler öldürüldüler. Bu bir cinayet ve cinayetin faili sizsiniz, cinayetin faili Süleyman Soylu. Her polis intiharından siz sorumlusunuz. Bugün bu meclis araştırması önergesine de olumlu oy vermeyin, her polisin intiharından siz sorumlusunuz” dedi.

SOYLU’YA MATBU YANIT TEPKİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun polis intiharlarıyla ilgili verdiği önergelerin tamamına matbu yanıt gönderdiğine dikkat çeken Murat Bakan, “Sizin için intihar eden polislerin istatistikten öte bir anlamı yok. Süleyman Soylu’nun verdiği yanıtların tamamı matbu yanıtlar var, hepsi ruhsuz, duygusuz. Her ayrı polis için aynı yanıtı vermiş. Bu çocuklar, boğazda yalısı olanların çocukları değil, o lüks yaptığınız TOKİ konutlarında, rezidanslarda oturanların çocukları değil; o polisler bu ülkenin esnafının, çiftçisinin, memurunun, köylüsünün çocukları, bu vatanın evlatları. Ve o polislerin hepsinin bir hikâyesi var” diye konuştu.

“ SORUMLUSUNUZ!

Bakan intiharların araştırılmadığını ve intihar notlarında ismi geçen amirlerle ilgili soruşturma başlatılmadığını belirterek, konuşmasını, “Semanur, Mehmet Ali, Nagehan, Alparslan ve diğerleri; yüzlerce polis intihar etti. O polisler intihar etmedi, o polisler öldürüldüler. Biz buradan haykırdık ‘bu Meclis araştırması önergesine ‘evet’ oyu verin yoksa sorumlusu siz olursunuz’ dedik. Bu bir cinayet ve cinayetin faili sizsiniz,  cinayetin faili Süleyman Soylu. Her polis intiharından siz sorumlusunuz. Bugün bu meclis araştırması önergesine de olumlu oy vermeyin, her polisin intiharından siz sorumlusunuz!” şeklinde sonlandırdı.

Bakmadan Geçme