Çinli öğrenciler uzay kampında

Farklı ülkelerden gelen uzay meraklılarının buluştuğu İzmir'deki Galaktik Yaz Kampı'na Çin'den gelen 20 kişilik öğrenci grubu da dahil oldu

Uzay Kampı Türkiye’de bilim ve teknoloji alanında uluslararası eğitimler sunan Galaktik Yaz Kampı’na Türkiye, Almanya, ABD, Gürcistan ve Romanya’dan gelen öğrenci grubuna Çin’in Şaanşi Eyaleti'nden gelen 20 kişilik öğrenci grubu da katıldı.   Uluslararası öğrenciler, 11-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında düzenlenen kampta, NASA’nın astronot eğitimlerinde kullandığı araçlara benzer simülatörlerle, uygulamalı uzay teknolojileri ve bilim eğitimlerine katıldılar. 

Uzay Kampı Türkiye Grup Müdürü R. Tolga Yıldırım, uluslararası program olan Galaktik Yaz Kampı’nın, gençlere bilimsel bilgi kazandırmanın yanı sıra, katılımcılara farklı kültürlerden gelen akranlarıyla kalıcı dostluklar kurma fırsatı sunduğunu belirtti. Yıldırım, "Uzay Kampı Türkiye, dünya genelinden gelen öğrencilerin bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmeleri için benzersiz bir platform sunarken, kültürel farkındalığı artırarak, kalıcı dostlukların kurulmasına da imkân sağlıyor" dedi.

Yıldırım, Çin’li ekibin katılımının, Uzay Kampı Türkiye adına 30 Mayıs 2024’te Xianyang şehrinde düzenlenen İkinci Çin-Türkiye Sivil Dostluk ve İş Birliği Diyaloğu etkinliğinde gerçekleştirdikleri temaslar sayesinde gerçekleştiğini belirtti.  

Çinli gruba liderlik eden Şaanşi Eyaleti Halkının Yabancı Ülkelerle Dostluk Derneği üyesi Peng Su de Uzay Kampı Türkiye programına katılımın sadece iki ülke arasındaki bağları güçlendirmekle kalmadığını, aynı zamanda geleceğin uzay havacılığı yeteneklerinin yetiştirilmesine katkı sağladığını vurguladı. Su, "Uzay Kampı Türkiye ile olan iş birliğimizi derinleştirerek, genç Çinli bilim insanlarının gelişimine katkı sağlayacak bir uzay havacılığı eğitim merkezi kurmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

Uzay Kampı Türkiye, önümüzdeki yıllarda da Çin’den yeni öğrenci gruplarını ağırlamayı ve bu ziyaretlerin iki ülke arasındaki dostane ilişkileri daha da güçlendirmeye devam etmesini hedefliyor.

Bakmadan Geçme