• Haberler
  • Gündem
  • Cinsel Saldırı iddiasıyla yargılanan savcıya beraat kararı çıktı

Cinsel Saldırı iddiasıyla yargılanan savcıya beraat kararı çıktı

Konya’da görevli Beyşehir Cumhuriyet Savcısı Ş.A.’nın, Manavgat Cumhuriyet Savcısı A.K. tarafından evine zorla girilerek cinsel saldırıya...

Konya’da görevli Beyşehir Cumhuriyet Savcısı Ş.A.’nın, Manavgat Cumhuriyet Savcısı A.K. tarafından evine zorla girilerek cinsel saldırıya teşebbüs edildiği iddiasıyla başlatılan dava sonuçlandı. Mahkeme, A.K.’yi ‘konut dokunulmazlığı ihlali’, ‘cinsel saldırıya teşebbüs’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlamalarından beraat ettirdi.

Olayın ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Manavgat Cumhuriyet Savcısı A.K. görevinden uzaklaştırılmıştı. A.K., mahkemede savunmasında, savcı Ş.A. ile 1 yıl boyunca sosyal medya üzerinden iletişim kurduklarını ve ilk yüz yüze görüşmelerinin 18 saat sürdüğünü belirtti. A.K., ilişkilerinin ileriye gitmeyeceğini söylemesi üzerine kendisine iftira atıldığını öne sürdü ve HSK’nın Ş.A. hakkında da soruşturma başlattığını dile getirdi.

Mahkeme heyeti, dosyaya sunulan deliller, HTS kayıtları ve beyanları değerlendirerek A.K.’nin tüm suçlamalardan beraatine karar verdi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme