• Haberler
  • Gündem
  • Çizgi Roman dünyasının ünlü ismi Keith Giffen, felç sonrası vefat etti

Çizgi Roman dünyasının ünlü ismi Keith Giffen, felç sonrası vefat etti

Haber Global’in aktardığına göre, Giffen’in pazartesi günü Virginia’daki evinde felç geçirdikten sonra vefat ettiği duyuruldu. Bu...

Haber Global’in aktardığına göre, Giffen’in pazartesi günü Virginia’daki evinde felç geçirdikten sonra vefat ettiği duyuruldu. Bu üzücü haberi duyan birçok çizgi roman tutkunu, çizgi roman dünyasının büyük bir yeteneğini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

Çizgi roman yazarı ve DC Comics’ın eski başkanı Paul Levitz, perşembe sabahı Facebook sayfasında, “Üzücü haber artık resmileşti: Keith Giffen, yaşamımızın ötesinde yeni dünyalar yaratmaya gitti. Keith muhtemelen çizgi roman alanında neslimizin en verimli yaratıcı zihniydi. Sürekli olarak ortaya çıkan sonsuz sayıda fikri vardı” şeklinde duygusal bir mesaj paylaştı.

Keith Giffen, çizgi roman kariyerine 1970’lerde Marvel’da çalışarak başladı. Ancak en çok 1980’lerde ve 1990’larda DC Comics’deki çalışmalarıyla tanınır. Özellikle “Legion of Super-Heroes” ve “Justice League” gibi büyük kadroya sahip kitaplardaki çalışmalarıyla çizgi roman dünyasında iz bıraktı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme