• Haberler
  • Genel
  • Çocukları kaçırmaya çalışırken yakalandı

Çocukları kaçırmaya çalışırken yakalandı

Hatay Samandağ'ında sahte polis kimliği ile şahsın hastaneden çocuk kaçırılmaya çalışıldığı görüldü.

Çocukları kaçırmaya çalışırken yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş Merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetinde depremler 10 ilde ağır yıkıma neden olmuştu. Göçük altındaki vatandaşları arama kurtarma çalışmaları devam ederken deprem bölgelerinde çarpıcı bir video ortaya çıktı. Söz konusu videoda bir vatandaşın sahte polis kimliği ile Hatay Samandağ’ında özel hastaneden çocuk kaçırmaya çalıştığı görüldü. Zanlının üzerini arayan ekipler, sahte kimlik kartları ile 53 bin 210 lira, 2 bin 575 dolar, bin 50 avro, 5 çeyrek altın, yüzük, 0,25 gram altın, iki cep telefonu ele geçirdi. İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Y.K. Üyesi Av. Zöhre Dalkıran, aileleri çocukların korunması ile ilgili uyarılarda bulundu.

Haber

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Y.K. Üyesi Av. Zöhre Dalkıran

‘RESMİ MAKAMLARA BAŞVURU’

İzmir Barosu Çocuk Hakları Merkezi Y.K. Üyesi Av. Zöhre Dalkıran, İzmir’de ailesi bulunamayan çocuklar ile ilgili bir çalışmaları olduğunu dile getirerek, “Bizim ailesi bulunamayan çocuklar ile ilgili çalışmamız var. Hastanelerde de şu anda ailesi bulunamayan çok sayıda çocuk var. Biz bu konuda yazışmalar yapacağız” dedi.

Öte yandan, çocuklarını bulamayan ailelerin resmi makamlara başvurması gerektiğini aktaran Dalkıran, “Çocuğunu bulamayan bir ailenin öncelikle Sağlık Bakanlığı’na başvurması gerekiyor. Çünkü hastanede olma ihtimali var. Daha sonra ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ve İçişleri Bakanlığı’na başvurulması gerekiyor. Çocukların çoğu hastanede fotoğraflandırılıyor. Bir şekilde ailelerin çocukları bulunacaktır. Yani kesinlikle resmi makamlara başvurmaları gerekiyor” diye konuştu.

GÖLCÜK’TE DE TARTIŞILDI

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde de bazı çocukların enkazdan sağ çıkarıldıktan sonra kaybolduğu iddia edildi. Çocukları kaybolan aileler çocuklarının kaçırıldığını öne sürdü. Günümüzde de Gölcük Depremi’nde aileler kaybolan çocuklarından hala haber alamıyor.

AKŞENER DE UYARMIŞTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de ‘Geçmişten çıkardığımız’ ders diyerek kayıp çocuk vakalarına ilişkin uyarılarda bulundu. Akşener, “Sizden istirham ediyorum, bu konuya dikkat çekiyorum, çocuk çalınır böyle dönemlerde. Organ için, çalınmak için çalınır. Annesini babasını kaybetmiş çocukları Allah rızası için devletin kurumlarına teslim edin. Ulaşamadınız bizi arayın biz teslim edelim. Teslim edildiğinde akrabalarına DNA testi yapılarak teslim ediliyor” dedi.

 

HABER: SILA ARABACIOĞLU

Bakmadan Geçme