• Haberler
  • Ekonomi
  • “Çocuk abiyelerini çeşitli illere ulaştırıyor”

“Çocuk abiyelerini çeşitli illere ulaştırıyor”

İzmirli kadın girişimci Hülya Bişirici, çocuklara özel abiye elbiseler üretiyor. Bişirici hem tasarlayıp hem de dikimini...

İzmirli kadın girişimci Hülya Bişirici, çocuklara özel abiye elbiseler üretiyor. Bişirici hem tasarlayıp hem de dikimini gerçekleştirdiği elbiseleri Türkiye’deki çok sayıda kente ulaştırıyor.

İzmir’de bu yıl seçimler nedeniyle gelinlik sezonu geç başladı. Söz konusu seçimlerin tamamlanması sonrasında gelinlik sektöründe de hareketlilik başladı.

“YURT DIŞINA DA ÜRÜN İHRAÇ ETMEK İSTİYORUM”

Sektördeki yoğunluğun başladığını söyleyen Bişirici, “Geçen seneye göre sezonumuz geç açıldı. Seçimin ikinci turundan sonra yoğunlaşmaya başladık. Burada 4-14 yaş arası çocuklara özel abiye elbiseleri tasarlayıp üretiyoruz. Ayrıca garson boy üretimimiz de var. Çocuklar için ürün satmak yetişkinlere göre daha eğlenceli. Genelde renkli, kuyruklu, fiyonklu abiyeleri tercih ediyorlar. Ürünlerimizi Türkiye’deki pek çok noktaya gönderiyoruz. Bir kadın girişimci olarak hedefim, yurt dışına da ürün ihraç edip işletmemi büyütmek” dedi.

“KALİFİYE ELEMAN BULMA NOKTASINDA SIKINTI YAŞIYORUZ”

Tasarlanan ürünleri ülkenin dört bir yanındaki abiye firmalarına toptan olarak gönderen Beraattin Şahan da “İzmir, Türkiye’deki gelinlik sektöründe başta gelen bir il. Biz ise gelinliklerin çocuklara göre olanlarını üretiyoruz. Çocuk abiyesi ve gelinliğinde de ilk akla gelen şehir İzmir’dir. Ürünlerimizi ülkenin her noktasına gönderiyoruz. Yurt dışına da iş yapmak için çalışıyoruz. Sezon bu yıl geç başladı. Geçen yıl bu zamanlarda ürün yetiştiremiyorduk” diye konuştu.

Sektörün sıkıntıları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Şahan, “Biz dolar endeksli çalıştığımız için her şeyi dolarla alıp TL’ye çevirerek alıyoruz. Ayrıca kalifiye eleman bulma konusunda da sıkıntı var. Türk vatandaşlarından bu işi yapan çok azaldı. Yetişen eleman yok” şeklinde konuştu.

İHA

Bakmadan Geçme