Çocuk istismarına hayır!

Hatay'ın Akçaova'da beden öğretmeni Murat Sarıoğlu hakkında 10 öğrenciye cinsel istismar, şantaj ve tehdit suçundan dava...

Hatay’ın Akçaova’da beden öğretmeni Murat Sarıoğlu hakkında 10 öğrenciye cinsel istismar, şantaj ve tehdit suçundan dava açıldı. Sadece bununla kalmayıp, öğrencisi olan kız çocuklarına tecavüz ettiği ve kızları pazarladığı iddia edildi. Duruşma süresince tutuksuz yargılanan fail, karar duruşmasından önce kayıplara karıştı. Karar duruşmasında hakkında “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “Çocuğun basit cinsel istismarı”, “Özel hayatın gizliliğini ihlal”, “Reşit olmayanla cinsel ilişki”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından 158 yıl hapis cezası verildi. Kayıplara karışan fail henüz bulunamadı.

KADINLAR ÖFKELERİNİ DİLE GETİRDİ

yenikiraz.com internet sitesinden Turgay Kılıç’ın haberine göre, Kadınlar Birlikte Güçlü üyeleri bu yaşananlara tepkilerini Alsancak’ta gösterdi. Yaşananların kadınlar ve çocuklar için güvenli bir alanın kalmadığını kanıtlar nitelikte olduğunu vurgulayan Sibel Örkmez, “Sevgili kadınlar, sevgili İzmirliler biz bugün bir kez daha meydanlardayız, neden mi? Çünkü bu ülkenin kamu kurumları görevlerini yapmadıkları gibi birer suç mahaline dönüşmüş vaziyette. Bugün buradayız çünkü bu ülkenin resmi eğitim kurumunda çocuklara tecavüz edildi, çocuklar istismar edildi, tehdit edildi! Üstelik bunu yapanlar devletin atanmış öğretmenleriydi. Bugün buradayız çünkü Fail Murat Sağıroğlu bu ülkenin adalet mercilerinin kendisi hakkındaki tahliye kararından sonra firar etti! Kaç çocuğun hayatını kararttığını net olarak bilmediğimiz fail ortada yok!” diyerek tüm kadınların öfkelerini dile getirdi.

“MUHALEFETE ELEŞTİRİ”

Adaleti tahsis eden kurumlara, hükümete eleştirilerini dile getiren kadınlar, muhalefeti de eleştirdi. Kadınlar, tüm bu yaşananlar olurken etkin bir muhalefet olmaktan uzak tüm partileri “Peki iktidar suçluların, çetelerin sırtını sıvazlarken sözüm ona muhalif olduğunu iddia eden millet ittifakının bileşenleri nerede? Karşı koltukta oturmak hiçbir şey yapmadığınız gerçeğini değiştirmiyor. Bugün burada bizimle çocuk istismarına dur demeyecekseniz ne yapacaksınız? Neye muhalif olacaksınız?” sözleriyle sert biçimde eleştirdiler.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme