Çocuklara özel çevre kitabı ödül aldı
Dünyada çevresel sürdürülebilirlik vizyonu sahibi ilk 8 operatör arasına giren Turkcell, sürdürülebilirlik başlığı altında hayata geçirdiği...
Dünyada çevresel sürdürülebilirlik vizyonu sahibi ilk 8 operatör arasına giren Turkcell, sürdürülebilirlik başlığı altında hayata geçirdiği bir projeyle daha ödüle layık görüldü. Çevre bilincinin çocuk yaştan itibaren yerleşmesini desteklemek amacıyla, Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğinde hazırlanan “Karınca Bacak ile Dev Yaprak” isimli çocuk kitabı, halkla ilişkiler sektörünün ilk ve tek ödül programı Altın Pusula’da “Sponsorluk İletişimi-Çevre” kategorisinde ödüle layık görüldü.
Bu yıl 22.’si düzenlenen Altın Pusula ödül töreni, Zorlu PSM’de gerçekleşti. Turkcell Kurumsal İletişim, Medya ve Marka Yönetimi Direktörü Mustafa Alcan, prestijli bir organizasyonda ve anlamlı bir başlıkta ödül kazanmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Enerji yönetimi ve sürdürülebilirlik, şirket stratejimizin temel direklerinden birini oluşturuyor. İnsan odaklı ve çevreye duyarlı bir şirket olarak, tüm süreçlerimizde çevresel, sosyal ve yönetişimsel etkimizi pozitif yönde artıracak şekilde kendimizi ve tüm ekosistemimizi dönüştürüyoruz. Bu sürece tüm paydaşlarımızı dahil ederek ortak değer üretiyor, daha iyi bir dünyanın peşinde birlikte koşuyoruz. Yeşil ve temiz gelecek bilincini, 7’den 70’e toplumun tüm kesimine yaymak için çalışıyoruz. Ülkemizin yarını çocuklarımızın, gezegenin yarını için bilinçlenmesini sağlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiğimiz projemizin ödüllendirilmesi, bizi hem çok sevindirdi hem de daha iyisini yapmak üzere motive etti.”
2022’de başlatılan proje kapsamında, Sebahat Söylemez tarafından yazılıp oyuncu Melis Sezen tarafından gönüllü olarak seslendirilen “Karınca Bacak ile Dev Yaprak” isimli döngüsel elektronikler kitabını bitiren çocuklara, Turkcell mağazalarına getirdikleri tekno atıkları karşılığında ‘Döngüsel Elektronikler Sertifikası’ verildi. Böylece her çocuk, kendi evinin ‘atık kahramanı’ oldu.
HABER MERKEZİ