Çocuklara 'Spor Destek Programı'

Karşıyaka Belediyesi, çocukların ve gençlerin spor hayatına yönelik önemli bir adım attı.

Belediye, Türkiye genelinde bir ilk olan Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezi'ni son 5 ayda binin üzerinde çocuk ve gence hizmet verecek şekilde faaliyete geçirdi. Merkez, ücretsiz bilimsel testler uygulayarak, katılımcıların yetenekleri doğrultusunda hangi spor branşlarında daha başarılı olabileceklerini belirliyor.

Merkez Hakkında

Çocuklara 'Spor Destek Programı'

Karşıyaka Belediyesi tarafından Suat Cemile Balcıoğlu Spor Salonu’nda kurulan Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezi, çocuk ve gençlerin spor yeteneklerini erken yaşta tespit etmeyi amaçlıyor. Merkezde uzman spor eğitmenleri eşliğinde gerçekleştirilen testler, 16 farklı performans ve yetenek ölçümünü kapsıyor. Dijital altyapı sistemi sayesinde test sonuçları anlık olarak hesaplanarak, 8-10 yaş aralığındaki çocuklar için hangi spor branşlarında yetenekli olduklarına dair yüzdelik oranlarla bir rapor hazırlanıyor. Ayrıca, 11-18 yaş aralığındaki gençler için de sporcu performans analizleri yapılmakta.

Okullarda da Ölçüm Yapılıyor

Çocuklara 'Spor Destek Programı'

Karşıyaka Belediyesi’nin merkezinden son 5 ayda binin üzerinde çocuk ve genç faydalandı. Merkez, bireysel başvuruların yanı sıra amatör ve profesyonel takımların altyapılarına da hizmet vermekte. Ayrıca, ders programları, ulaşım ve antrenman yoğunluğu gibi nedenlerle merkeze gelemeyen çocuklar için okul spor salonlarında da ölçüm hizmeti sunuluyor. Performans ve yetenek ölçümleri için www.karsiyaka.bel.tr adresinden randevu alınabilirken, detaylı bilgi için 0 549 260 02 23 numaralı hattan iletişime geçilebilir.

Başkan Yıldız Ünsal’dan Açıklama

Çocuklara 'Spor Destek Programı'

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Sportif Yetenek Ölçüm ve Spora Yönlendirme Merkezimiz, geleceğin spor yıldızlarını keşfetmenin yanı sıra, ilçemizdeki her çocuğun ve gencin spor kültürü içinde büyüyerek daha sağlıklı ve dinamik bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Çocuklarımızın spor yaşamlarında daha mutlu ve başarılı olabilmeleri için erken yaşlarda kendilerine uygun branşlara yönelmeleri gerektiğini biliyoruz. Merkezimiz, bu ihtiyaca en nitelikli şekilde çözüm sunarak, hem kurslarımız hem de çeşitli organizasyonlarımızla spora ve sporcuya destek vermeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme