Çocuklarımız “KARBONHİDRATLI”

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) araştırması, sağlıklı beslenmeye en çok ihtiyaç duyulan dönemdeki çocukların iyi beslenemediğini ortaya çıkardı. Ekmek ve makarna ağırlıklı beslenen çocukların yüzde 50'si meyve, yüzde 77'si sebze, yüzde 88'I ise et, tavuk ve balık yiyemiyor.

Çocuklarımız “KARBONHİDRATLI”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzmanlar, yetersiz beslenen çocuklarda, gelişim geriliğinin yanısıra, metobolik sendrom, demir yetersizliği anemisi ve iyot yetersizliği gibi hastalıkların da görülebileceğini kaydediyor. Acı gerçeği TÜİK’in verileri ortaya koyuyor.

-Peynir ve yoğurt gibi hayvan sütünden yapılan yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocukların oranı %57,8.

-Anneleri tarafından ekmek veya makarna gibi tahıl içeren yiyecekleri her gün tükettiği belirtilen 6 aylık ve daha yukarı yaştaki çocukların oranı %62,4 iken meyveyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı %50,5, sebzeyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı %33,0, et, tavuk veya balığı her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı %12,7 ve fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagilleri her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı ise %10,9.

-Şeker veya çikolata gibi tatlıları her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı %32,6.

-Cips ve kraker gibi atıştırmalıkları her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı %21,4, kola veya şeker içeren diğer alkolsüz içecekleri her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı ise %15,1.

-Şeker veya çikolata gibi tatlıları, cips ve kraker gibi atıştırmalıkları, kola veya şeker içeren diğer alkolsüz içecekleri her gün tüketen çocuklar yaş gruplarına göre incelendiğinde, yaş ilerledikçe bu ürünleri her gün tükettiği belirtilirken, uzmanlar sürekli ekmek ve türevleriyle beslenmenin, çocuklarda bağışıklık sisteminin zayıflamasına ve enfeksiyon hastalıklarına yol açtığına dikkat çekti.

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme