Çocukların göz kapaklarına dikkat edin

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Beyza Tekin Altınbay, üst göz kapağındaki sarkma ve alt göz kapaklarında...

Çocukların göz kapaklarına dikkat edin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Beyza Tekin Altınbay, üst göz kapağındaki sarkma ve alt göz kapaklarında torbalanmaların estetik ve fonksiyonel problemlere neden olduğunu söyleyerek, Blefaroplasti ve Browplasti adı verilen ameliyatlarla göz kapaklarının ve kaşların konumunun düzeltilebileceğini açıkladı.

Göz kapağı sarkmasının hastaların görmesini de olumsuz etkilediğine dikkat çeken Altınbay, özellikle çocuklarda göz kapağı düşüklüğünün kalıcı göz tembelliğine neden olduğunu belirterek, erken tedavinin önemini vurguladı. Altınbay, ameliyatların lokal anestezi altında yapıldığını ve ameliyat sonrasında hafif ödem ve morarma olabileceğini, ancak birkaç hafta içinde düzeldiğini söyledi.

Ameliyatların bireysel olarak planlanması gerektiğine dikkat çeken Altınbay, kişilerin öncelikle ayrıntılı bir göz muayenesinden geçmeleri gerektiğini ifade etti. Pitozis ameliyatlarının da lokal anesteziyle yapıldığını belirten Altınbay, ameliyat sonrasında ödem ve morluk olabileceğini ancak birkaç hafta içinde düzeleceğini ve kişilerin yaşam kalitelerinin arttığını ifade ettiklerini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme