• Haberler
  • Gündem
  • Çok tartışılıyordu… İletişim Başkanlığı’ndan Cumhuriyet kutlamalarına ilişkin 144 sayfalık bilgilendirme

Çok tartışılıyordu… İletişim Başkanlığı’ndan Cumhuriyet kutlamalarına ilişkin 144 sayfalık bilgilendirme

Israil Hamas arasındaki savaş sebebiyle Cumhuriyet kutlamalarına yeteri kadar önem verilmediğine ilişkin eleştirilere İletişim Başkanlığı yanıt...

Israil Hamas arasındaki savaş sebebiyle Cumhuriyet kutlamalarına yeteri kadar önem verilmediğine ilişkin eleştirilere İletişim Başkanlığı yanıt verdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı köklü geçmişimizden aldığımız ilhamla yurt genelinde ve uluslararası düzeyde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımızın koordinasyonunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın katkılarıyla büyük bir coşku ve heyecanla kutlanacaktır. İletişim Başkanlığımız, teknolojinin tüm imkânlarından faydalanarak stratejik iletişim konsepti ve 360 derece iletişim perspektifiyle Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarının ülkemizin uluslararası imajını ve itibarını da güçlendirecek şekilde gerçekleştirilmesini sağlamaktadır”.

İletişim Başkanlığı ise 144 sayfalık bir metinle Cumhuriyet Bayramı için yapılacak etkinlikleri duyurdu.

Etkinlikler arasında dijital sergiler ve üç boyutlu gösterilerle Türkiye’nin 100 yıldaki kazanımlarını anlatan gösteriler yer alacak. İstanbul Boğazı’nda 2023 drone ve havai fişek gösterisi ile görsel şov gerçekleştirilecek. Tarihi mekanlarda özel ışık gösterileri düzenlenecek ve 100. Yıl Marşı yankılanacak.

Taksim Meydanı’nda “Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı” gösterim alanı kurularak vatandaşlara geçmişten bugüne Türkiye’nin vizyonunu interaktif ve teknolojik bir deneyimle sunulacak. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı resmi logosundan ilham alınarak hazırlanan “Türkiye Yüzyılı Enstalasyonu” ile 100. yıl içerikleri dev ekranlardan izleyicilere sunulacak.

Diğer şehirlerde de coşkuyla kutlamalar yapılacak. İstanbul Boğazı’nda havai fişek gösterilerinin yanı sıra yüzer iskelede LED ekranlarda 100. yılın önemli projeleri ve eserleri sergilenecek. Yurt dışındaki büyükelçiliklerde de çeşitli kutlamalar düzenlenecek ve özel videolar gösterilecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme