󈫾 Mayıs’ta millet gerekeni yapacak”

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimler ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözüyle cevap verdi. Aslanoğlu, 'Millet gerekeni yapacak' diye konuştu.

󈫾 Mayıs’ta millet gerekeni yapacak”
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu kentlerden olan Osmaniye ile ilgili izlenimlerini paylaşan Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne konteyner kent için yer verilmediğini iddia etti. 14 Mayıs ile ilgili mesaj veren Aslanoğlu, “Cumhurbaşkanı doğru söylüyor, millet gerekeni yapacak” dedi.

“YER VERMİYORLAR”

Muhalefetin gerçekleştirdiği yardımların engellendiğini belirten Aslanoğlu, “Osmaniye’de konteyner kent kurmak istiyoruz ancak bize yer vermiyorlar. Yardım etmek istiyorsanız bizim bulduğumuz yer var, gelin orada konuşlanın diye bir yöntem bulmuşlar. Bir okul bahçesinde İzBB’nin çalışmaları sürüyor. Başka noktalarda neler olur bilemiyoruz. Birçok yerde kamuyu yöneten kaymakamlar ve valiler ‘zaten yapıyoruz’ diyorlar. Toplumun diğer kesimlerinin yardımına kamu gönüllü değil” diye konuştu.

‘VİCDANINIZ KABUL EDER Mİ?’

Aslanoğlu, Türk Kızılay’ın AHBAP Derneği’ne çadır satmasına tepki göstererek, “Kızılay başkanı ‘Arkadaşlar satmış haberim yoktu’ dedi. Sonra satmak doğrusudur dedi. Kurumların yapması gereken asli görevini yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bazı şeyler hepimizin bildiği şeyler. Kızılay’ın hangimizin vicdanında başka yardım derneğine çadır satmasını vicdanı kabul eder? Normalde afet zamanlarında Kızılay’ın çadırları bölgeye götürmesi lazımdı. Para ile satma niyetindeler ise CHP’li belediyeler depolarındaki tüm çadırı almaya hazır” ifadelerini kullandı.

“UZAY’DA MI ÇALIŞSINLAR?”

Bayraklı’da yürütmeyi durdurma kararı verilen emsal artışı ile ilgili AK Parti tarafından öne sürülen yerel yönetim ile odaların iş birliği iddialarına yanıt veren Şenol Aslanoğlu, “Şehir Plancıları Odası’nda çalışanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi ya da ilçe belediyelerinde çalışıyorlarmış. Bana göre bundan daha normal bir şey yok. Ne yapsınlar, uzayda mı çalışsınlar? ŞPO vasıtası ile kendi yaptığımız projeyi iptal ettiriyoruz ve sorumluluğunu aldığımız Halk Konut’u yarım bıraktırıyoruz. Bu iddialar akıl işi mi?” açıklamasını yaptı.

“KEPÇENİN ÜSTÜNE Mİ ÇIKTIK?”

Aslanoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının CHP’li belediyeler tarafından engellendiğine yönelik söylemlere cevap vererek, “Tek adam rejimi nerde kentsel dönüşüm yaptı da biz kepçenin üstüne çıkıp mı durdurduk. Kentsel dönüşümden kasıt Buca Cezaevi alanına apartman yapmalarını engellemekse evet engelliyoruz. Halk konut patentli değil kullanmak isteyen AK Partili belediyeler kullanabilir.  Bahsedilen Karabağlarda imara açmak istedikleri alanda TOKİ’yi sokmadıkları dedikleri yer üniversite rezerv alanıydı. Çok önceden kentsel dönüşüm ilan ettikleri alan var orada başlayabilirler” dedi.

Haber

“MİLLET GEREKENİ YAPACAK”

2023 genel seçimlere ilişkin sorulan soruları yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, “Seçim tarihi resmi olarak açıklanmadı. Cumhurbaşkanı yüzde 100 seçim takvimi açıkladı diyemeyiz. 14 Mayıs olması mümkün bire senaryo. Bu seçimde tüm odağımız iktidar olmak 65’e 35 bu seçimi alacağız.  CHP il ve ilçe örgütleri uzun süredir bu seçim için çalışıyor. Sandık sorumlularımız, yedek kadrolarımız, öbek çalışmalarını yürütüyoruz. İzmir’de sandık için hazırlıklarımız tamam isterlerse 14 Mart’ta yapsınlar.  Cumhurbaşkanı doğru söylüyor millet gerekeni yapacaktır” diye konuştu.

Haber: SILA ARABACIOĞLU

Fotoğraflar: BATUHAN VURUŞKANLAR

 

Bakmadan Geçme