• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin ve Sıla bebek açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin ve Sıla bebek açıklaması

Cumhurbaşkanı, Tekirdağ'daki Narin Güran cinayetine ve ülkede yaşanan bazı olaylara da değinerek, masum çocuklara yönelik saldırıların cezasız kalmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son iki asırdır çok yönlü ve ince düşünülmüş bir kuşatmayla karşı karşıya olduğunu belirtti. Erdoğan, "Yıllardır bu milletin iman kalesini çökertmek için pervasızca saldırıyorlar," diyerek ideolojik bağnazlığın son dönemde vahim boyutlara ulaştığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı, Tekirdağ'daki Narin Güran cinayetine ve ülkede yaşanan bazı olaylara da değinerek, masum çocuklara yönelik saldırıların cezasız kalmayacağını söyledi. "Masum bir yavruyu alçakça katledenlerden yargı önünde hesap sorulacak ve döktükleri her damla kanın hesabı fitil fitil getirilecek" ifadelerini kullandı. Tekirdağ’daki olayın da adalet önünde mutlaka karşılık bulacağını belirten Erdoğan, bu tür olaylara karşı gereken tüm adımların atılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin ve Sıla bebek açıklaması

"Bir Olmanın Sırrına Bir Kez Daha Ereceğiz"

Erdoğan, programda birlik ve beraberliğin önemine de değindi. "Peygamber Efendimiz, her anıyla, mücadelesiyle en güzel örnektir. Bizim rehberimiz de odur. Peygamberimizin aşkıyla kalplerimizi yeniden aydınlatacağız. Bir olmanın, birlik olmanın sırrına bir kez daha ereceğiz," dedi. Erdoğan, İslam’ın şefkat, merhamet ve haya gibi değerlerinin toplumda yerini daha fazla alması gerektiğini söyledi.

"İdeolojik Bağnazlık Tehlikeli Boyutlara Ulaştı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ideolojik bağnazlığın özellikle camilere, ibadetlere ve dini değerlere yönelik saldırılarla vahim bir boyut kazandığını belirtti. Erdoğan, bazı kişilerin cuma hutbelerini ve Kur'an ayetlerini hedef alarak dini değerlere saldırdığını, bu kişilerin cehaletlerini gizlemek için Gazi Mustafa Kemal’in arkasına sığındığını söyledi.

"Aile Kurumunu Hedefe Koymalarına İzin Vermeyeceğiz"

Cumhurbaşkanı, LGBT gibi sapkınlıkların toplumda teşvik edilmesine karşı da sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Müslümanların Peygamberimizin hikmet dolu öğretilerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğunu, toplumun temel direği olan aile kurumunun hedef alınmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Bakmadan Geçme