• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük zaferin 102. yıl dönümünde Kara Harp Okulu töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük zaferinin 102. yıl dönümünde düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’dan Terörle Mücadelede Sert Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) uluslararası alandaki saygınlığını vurgulayarak, “Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyanın en saygın ordularından biridir. Kara Harp Okulu, ordumuzun en güçlü kalelerinden birisidir. Peygamber ocağı olan Türk Silahlı Kuvvetleri, cesur, disiplinli ve fedakar mensuplarıyla dünya çapında bir itibara sahiptir,” ifadelerini kullandı.

FETÖ ile Mücadele ve Ordu Reformları

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası orduda yaşanan tahribatın kısa sürede telafi edildiğini belirterek, “FETÖ’cü hainlerin ordumuz bünyesinde açtığı tahribatı, toplum nazarındaki itibarı, personel, eğitim, teçhizat ve yetenekler açısından giderdik. Yeni eğitim ve öğretim sistemimizle, milli iradenin üstünlüğü ilkesine bağlı, sadece devletinden ve onun meşru yöneticilerinden emir alan bir TSK’ya sahip olduk,” dedi.

Suriye, Irak ve Diğer Görev Alanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sahada elde ettiği başarıları öne çıkararak, “Suriye’den Kuzey Irak’a, Libya’dan Somali’ye kadar silahlı kuvvetlerimiz görevini alnının akıyla yerine getiriyor,” şeklinde konuştu.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Erdoğan, terörle mücadeleye yönelik kararlılığını vurgulayarak, “Teröristleri inlerine gömeceğiz. Gabar’da ve Tendürek’te bu teröristleri nasıl gömdüysek, bundan sonra da aynı kararlılıkla ve imanla gömmeye devam edeceğiz,” ifadelerini kullandı.

Filistin ve Kudüs Konusundaki Duruş

Filistin topraklarına ve Kudüs’e desteklerini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kudüs’ü nasıl arkamızda bırakabiliriz? Filistinli kardeşlerimizin feryadına kulak tıkamayız. Gazze, Gaziantep’ten koparılamaz,” dedi.

Tören ve Mezuniyetler

Törende, 4 bin 416 teğmenin mezuniyetinin gerçekleştiğini belirten Erdoğan, “Mezun olan her bir teğmenimizi tek tek alınlarından öpüyorum,” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması, milli birlik ve beraberlik mesajlarıyla, Türkiye’nin ulusal güvenlik ve uluslararası politikadaki duruşunu pekiştirdi.

Bakmadan Geçme