• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye müjdeyi verdi: Bir defaya mahsus…

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekliye müjdeyi verdi: Bir defaya mahsus…

Dört saat süren kabine toplantısı, Erdoğan’ın önderliğinde başlamıştı. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşmasında...

Dört saat süren kabine toplantısı, Erdoğan’ın önderliğinde başlamıştı. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşmasında önemli noktalara değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomiden güvenliğe ve bölgesel gelişmelere kadar pek çok konuyu değerlendirdiğimiz kabine toplantısını da tamamladık. Uluslararası uzay kongresinin 77’ncisi 2026’da Antalya’da ev sahipliği yapacağız.

Ülkemizi yeni bir Anayasa ile buluşturmaya kararlaştırmaya kadar pek çok arkadaşlarımızla Gazi meclisimizde buluşarak konuştuk” diyerek önceki günlerin programlarından başlıklar verdi.

Erdoğan, “Ekonominin güncel sorunlarını ve ihtiyaçlarını ihmal etmiyoruz. Yaşadığımız enflasyonu çözmek için özgün ve akılcı politikalara dayalı bir yol izliyoruz” dedi.

Sözlerine devam eden Erdoğan, şunları aktardı:

“Bazılarının milli mücadeleyi yöneten 15 Temmuz’da hain darbecilere direnen meclisimize gazi demeye dili varmıyor olsa da TBMM, bu şanlı unvanı inşallah ilelebet taşıyacaktır. Gazi Meclisi’mizde milli iradenin temsilcisi sıfatıyla ülkesine ve milletine hizmet etmek için görev yapan tüm milletvekillerine yeni yasama yılında bir kez daha başarılar diliyorum.

Danıştay eğitim tesislerinin açılışı ile uluslararası yüksek idare yargı mercilerinin yönetim kurulu toplantısı ve seminerinin kapanışı töreninde yüksek yargı mensuplarımızla bir araya geldik. Türkiye Yüzyılını inşallah adaletin yüzyılı yapma hayalimize adım adım ilerliyoruz.

bizde ve dünyada dini, etnik kökene dayalı çatışmaların, nefret suçlarının arttığı dönemde Türkiye’nin sergilediği kuşatıcı ve kucaklayıcı tavır çok çok önemlidir. İstanbul’da tüm semavi dinlerin temsilcileri ve mensuplarının katılımı ile başlayan hoşgörü ve dayanışma ikliminin Kudüs başta olmak üzere dünyanın her yerine örnek olmasını temenni ediyoruz. bugün de kabine toplantımızdan önce üniversitelerimizin 2023-2024 akademik yılının açılış törenini gerçekleştirdik. Yeni akademik yılın yüksek öğretim kurulumuza, üniversitelerimize, hocalarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Eylülün ilk haftasında OVP’yi milletimizin ve iş dünyamızın takdirine sunduk. 2053 vizyonumuzun önemli bir parçası olan 12. kalkınma planımızın hazırlıklarını önemli ölçüde tamamladık. Gelecek 30 yıla dair hedef ve vizyonumuzun yol haritasını teşkil edecek planın detaylarını önümüzdeki haftalarda kamuoyumuzla paylaşacağız. orta ve uzun vadeli programları yürütürken ekonominin güncel sorunlarını ve ihtiyaçlarını da ihmal etmiyoruz. 

Küresel ekonominin geleceği ile ilgili tahminlerin giderek kötümserleştiği dönemde Türkiye kendini farklı bir güzergâha taşımıştır. kur, enflasyon düzenine sıkıştırılma gayretlerini bir kez daha boşa çıkarmakta kararlıyız. Türkiye’yi yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayla büyütme esasına dayanan stratejimizden en küçük geri adım atmıyoruz. bu doğrultuda geldiğimiz seviyenin gereği olan yeni yöntem ve politikaları devreye alıyoruz. küresel ekonominin büyüme tahminleri sürekli düşürülürken Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminlerinin düzenli olarak yükseltilmesi doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor.

2023 yılın ilk yarısında yüzde 3,8 büyüyen 254 milyar doları aşan ihracatının etkisiyle küresel ticaretten aldığı pay yüzde 1,03’e yükselen Türkiye, depremin getirdiği yüke rağmen hedeflerine ilerlemeye devam ediyor. 

Fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyor.

Aldığımız tedbirler ve kestiğimiz cezalar neticesinde otomobilde spekülatif fiyatlar ortadan kalktı, benzer uygulama gayrimenkul piyasasında da olacak.

Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli ve makul şekilde hareket etmeyerek piyasanın dengesini bozan, fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz.”

Bir defaya mahsus 5 bin TL

“Emeklilerimizin yaşadığı sıkıntıları biliyoruz. Bakanlarımıza verdiğim talimatları takip ettim ve emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Ve bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı karar kıldık. Hem emekli olup hem de başka bir işte çalışmaya devam eden emekliliklerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. 61 milyar lirayı geçen  Kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Yılbaşında ise emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirecek inşallah o zaman da her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. 12,2 milyon emeklimizi doğrudan etkileyen bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme