• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda Haziran sonrasında hızlı düşüş olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda Haziran sonrasında hızlı düşüş olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki aylarda yıllık enflasyonun, baz etkisiyle haziran ayına kadar yüksek seyredeceğini ancak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki aylarda yıllık enflasyonun, baz etkisiyle haziran ayına kadar yüksek seyredeceğini ancak para politikasının gecikmeli çalışmasına rağmen haziran sonrasında hızlı bir şekilde düşeceğini ifade etti.

Ayrıca, fırsatçılıkla mücadele, fahiş fiyat artışlarıyla mücadele konusunda denetimlerin yapıldığını ve ilgili kurumların enflasyonla mücadele programına uygun bir şekilde koordineli olarak çalıştığını vurguladı. Piyasada mal sıkıntısı yaşanmaması için arz, talep, stok, ihracat ve ithalat verilerinin düzenli olarak kontrol edildiğini belirterek, yapılan tedbirlerin bu noktada olumlu sonuçlar verdiğini dile getirdi.

100 BİN İŞLETME KATILDI

Erdoğan ayrıca, fahiş fiyat artışı yapan sektörlere yönelik bakanlıkların hızlı ve organize bir şekilde müdahale ettiğini, özellikle gayrimenkul ve otomotiv sektörlerinde ciddi fiyat düşüşleri olduğunu ve Cumhuriyet’in 100. yılı için yapılan fiyat indirim kampanyasının da etkili olduğunu belirtti. Yaklaşık 100 bin işletmenin bu kampanyaya katıldığını ifade etti.

Son olarak, enflasyonu kontrol altına alarak kalıcı bir dezenflasyon sürecine geçtiklerini ve fiyat seviyelerindeki artışların yavaşladığını, bu durumun bir trend haline geldiğini ve önümüzdeki aylarda daha net bir şekilde ortaya çıkacağını dile getirdi. Haziran ayına kadar yüksek seyredecek olan yıllık enflasyonun, daha sonrasında para politikasındaki düzeltmelerle hızla düşeceğini öngördü.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme