• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Malezya Başbakanı İbrahim arasında görüşme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Malezya Başbakanı İbrahim arasında görüşme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sırasında Cumhurbaşkanı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İbrahim’in daveti üzerine yakın zamanda Malezya’ya ziyaret gerçekleştireceğini ifade etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin kapsamlı stratejik ortaklık temelinde güçlendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Malezya’nın bir Ticaret Ofisi açma izninin verilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, savunma sanayii alanındaki işbirliğinin artık önemli bir itici güç haline geldiğini vurgulayarak, Malezya’nın savunma ihtiyaçlarını karşılama noktasında işbirliği anlaşmasının hızla sonuçlandırılmasını arzuladıklarını ifade etti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam dünyasının, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılara karşı birlik ve beraberlik içinde güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini vurgulayarak, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısında alınan kararların bu yönde önemli adımlar olduğunu belirtti.

FETÖ’nün Malezya tarafından terör örgütleri listesine alınmasının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı İbrahim’den Türkiye’nin bu konudaki beklentisine güçlü destek beklediklerini ifade etti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme