• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail güvenlik güçlerinin...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskını, Kıble Mescidi’nde gerçekleştirdikleri saldırı ve kutsal mekânlarda bulunanlara yönelik sert müdahaleleri ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, yaşananların Müslümanlar kadar tüm insanların vicdanını yaraladığını ifade ederek, Mescid-i Aksa’nın statü ve maneviyatına yönelik tahrik ve tehditler karşısında sessiz kalmamanın gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Ramazan ayının Hamursuz Bayramı’yla aynı tarihlere denk geldiği bu hassas dönemde Gazze ve Lübnan’a da sirayet eden gerilimin daha da artmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, radikal Yahudi grupların Mescid-i Aksa’ya yönelik baskın çağrılarının tepkileri ve endişeleri artırdığını vurguladı.

Özellikle 11 Nisan’da başlayacak olan itikaf döneminde Müslümanların ibadetlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirebilmeleri için gerekli tedbirlerin alınmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, her Ramazan ayında tekrarlanan bu olayların bölgenin kaderi haline gelmesinin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, sorunun kaynağına inilmesi, adil ve kalıcı barışın tesis edilmesi yönünde adım atma konusunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adil ve kalıcı barış için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Bakmadan Geçme