• Haberler
  • Genel
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmirliler’e seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmirliler’e seslendi

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Gündoğdu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmirliler’e seslendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gündoğdu Meydanı’nda miting başladı. Erdoğan’ın alana teşrifi öncesinde AK Parti ve MHP İzmir Milletvekili Adayları, vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan kısımlar şu şekilde:

  • Biliyorsunuz son birkaç gündür doktorlarımızın tavsiyesi üzerine programlarıma katılamamıştım. Fakat bugün Ankara’dan canlı bağlantı ile iştirak ettiğimiz toplantılar oldu. Öğle üzere İstanbul’da TeknoFest’te gençlerimiz ile buluşarak programlarıma geri döndük. İstanbul Yeşilköy’de 360 bin kişi ile bir aradaydık. muhteşem bir katılım vardı. çünkü gençlik kiminle nasıl yürüyeceğine gayet iyi biliyordu. Ardından soluğu İzmir’de aldık. Biz 21 yıldır ülkemizi Dadaloğlu’ndan aldığımız ilhamla bugünlere geldik. Tehditlerden, terör örgütlerin saldırılarından korkmadık. Terör örgütleriyle parlamento içinde Bay Bay Kemal gibi görüşmeler yapmadık. Kardeşlerim soruyorum; Kandil’in parlamentodaki temsilcileri ile kapalı kapılar altında acaba Bay Bay Kemal ne görüşü? Şunu bir açıklasana. İzmir’e böyle birisi yakışıyor mu? Öyleyse bu seçim 14 Mayıs Bay Bay Kemal’i uğurlama seçimi olmalı. Bunu yapmaya hazır mıyız? O zaman kalan şu iki haftada durmak yok, yola devam.
  • Ben bu muhteşem katılımı görünce size inanıyorum. İzmir kararını vermiş, gereğini yapacğaını da inanıyorum. Diyorlar ki İzmir daha iyisine layık. Doğru. Peki İzmir’in büyükşehir belediyesi sende. Peki, her yağmurda İzmir ne hale geliyor? İzmir’e AK Parti iktidarının getirdikleri ortadayken böyle nankörlük olur mu?
  • Geldik dedik ki İzmir’e bu havalimanı olmaz. Menderes Havalimanı’nı İzmir’e kim yaptı? Bay Kemal sen neredeydin? İzmir’de stadyumlar noktasında sıkıntılar vardı. Stadyumlar yaptık mı? Gençliği bunlarla hareketlendirdik mi? Yaptık, yapacağız da. Sağlıkta da yaptık mı? Yaptık. Biz ne gerekirse yaptık Bay Kemal. Sen İzmir’i çöpten çukurdan çıkaramadın. Biz hep çalıştık. Daima yolumuza devam ettik.
  • Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin hanesinde asırlara bedel kalkınmaları kazandırdık. Dün Hasan Tahsin’in yürüttüğü mücadele bugün Kızıl Elma ile Atak ile TGC ile devam ediyor. Son hafta TGC Anadolu Alsancak’a geliyor. Gezmeyi unutmayın her zaman bu fırsatı yakalayamazsınız. Dedik ki finali burada yapalım.
  • Her dönem olduğu gibi bugün de karşımız birileri çıktı. Her dönemde maske ile ayağımıza dolanarak eksi Türkiye hayaleti 7’li değil ha 9’lu masa olarak karşımıza çıktı. Bu masada PKK’nın parlamentodaki uzantısı, belediye başkanları var mı? Var. Bay Bay Kemal bulduğu herkese cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hediye etti Böyle devlet yönetilir mi? Zannediyor ki işi onları yanına alacak bitirecek. Bu muhteşem katılım, sana yürü kemal demeyecek mi? Ben size inanıyorum. Bu masa öyle bir masadaki görünürdeki 7 ayağı birbirine dolandı. Biri HDP ve onun üzerinden PKK’ya sözler verildiğini öyüyor öteki yalanlıyor. Kandil nedir? terör örgütlülerinin ele başı orada. Benim İzmirli kardeşlerim Kandil’e evet der mi? Bunun en güzel cevabını sandıkta verecekler. Durmuyoruz, 2 hafta var çalışıyoruz ve bunları da sandığa gömüyoruz. Biri tefecilerden 300 milyar dolar buldum getireceğiz diyor. Ya Bay Bay kemal bıktık senin şu yalanlarından. Bulduysan getir. Sen getirdin de biz hayır mı dedik. Gel merkez bankasına ver, istiyorsan diğer bankalara var. Ver ama yalan söyleme. Bunlar esrar eroin kaçakçısı, onlardan aldıkları parayı getirecekler. Hayatı yalan, burada yine aynı yalanı söylüyor.
  • Bu milletin aile kurumu sağlamdır, Bu milletten LGBT’ci çıkmaz. Bunların her biri ayrı telden çalıyor. Bizzat kendilerinin kumar masası dedikleri masa, rulet masası çıktı. Nerede duracakları belli değil. Böyle çarpık çurpuk ayaklı bir masa olur mu? Buradan İzmir’den tam anlayacakları dilden soruyorum: Siz ne ayaksınız? Ama milletim 14 Mayıs’ta buna verecek cevabı. İzmir 14 Mayıs’ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? 14 Mayıs’ta kazanımlarımızı daha da ileri taşıyor muyuz? 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nın inşası için bismillah diyor muyuz? 14 Mayıs’ta yola devam diyor muyuz? Allah hepinizden razı olsun.
  • 20 yıldır sadece hizmet siyaseti yaptık. Kimsenin özgürlüğünün çiğnenmesine hayat biçimine karışılmasına müsaade etmedik. Siz bakmayın bugün birilerinin köken istismarı ile Türkiye’yi eskiye döndürme sevdasına. O günler geride kaldı. Böyle bir teşebbüse gençlerimiz asla izin vermez. Bu bugüne kadar hiçbir eser kazandırmamış çapsızların son çırpınışları.
  • Gerçi haklarını yemeyelim, yalana iftiraya gelince bunların üstüne yok. Belediyeye ulaşımı sütü bedava yapacaklarını söylemişler miydi? Hatta çiftçiye bedava traktör dağıtacaklardı. Verdikleri sözlerden yerine getirdikleri var mı? İzmir her yağmurda sele teslim oluyor mu? Bunların başlayıp bitirdikleri kentsel dönüşüm projeleri var mı? Vardı olduğu gibi kaldı değil mi? Buna karşılık biz söz verdiğimiz sürede teslim ettik mi? 58 bin 722 bağımsız bölümün kentsel dönüşümünü yaptık mı? İzmir’in kentsel dönüşümünü tamamlayacak olan da yine biziz biz. Bunlara rağmen yapacağız. İzmir’de şehirde hayatı kolaylaştıran adımları biz yaptık mı? Geri kalan sorunları çözmek de bize nasip olacak inşallah. Onlar ne yapar? Sadece konuşur söz verir sonra da şehri sorunları ile başbaşa bırakırlar. Bunlar sadece yıkmak ve kandırmak için söz veriyorlar.
  • Eksiklerimiz var mıdır vardır. Ama hiçbir zaman söyleyip de yapmadığımız yok. Biz İzmir için gece gündüz çalışırken, bu şehrin insanlarına ne dediler tıpış tıpış oy vereceksiniz dediler. Benim tanıdığım İzmir kendini hiçe sayan masayı sandıkta darmadağın eder. Benim tanıdığım İzmir Türkiye Yüzyılı’nın önünü tıkamak isteyenleri sandığa gömer.

Bakmadan Geçme