Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar’a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’a Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı’na katılmak üzere seyahat etti. Katar Emiri...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’a Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı’na katılmak üzere seyahat etti. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin daveti üzerine 4-5 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan toplantıya iştirak edecek olan Erdoğan, “TRK” uçağıyla saat 13.00’te Katar’a hareket etti.

Atatürk Havalimanı’ndan Erdoğan’a uğurlama yapıldı. Uğurlama törenine AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve diğer ilgililer de katıldı.

Erdoğan’ın yanında eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Katar’a gitti.

Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı’nda Türkiye-Katar ilişkilerinin geniş bir perspektiften ele alınması ve iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da derinleştirilmesi konuları görüşülecek.

Görüşmelerde, Türkiye ile stratejik ortak Katar arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail saldırıları gibi bölgesel ve küresel konular da ele alınacak.

Bu toplantı vesilesiyle, ikili ilişkilerin daha sağlam bir zemine oturtulması için çeşitli anlaşma ve mutabakat metinlerinin imzalanması planlanıyor.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında Katar Emiri Al Sani’nin Dönem Başkanlığını yürüttüğü Körfez İşbirliği Konseyi’nin 44. Zirvesi’ne de katılacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme