Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan’a gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Macaristan’a gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştireceği ziyaret, ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi ve...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Macaristan’a gidecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştireceği ziyaret, ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi ve ikili ticaret hacmini artırmayı hedefliyor. Erdoğan’ın, Macar mevkidaşı Katalin Novak ve Başbakan Victor Orban ile yapacağı görüşmelerde, Gazze’deki son durum ve genel olarak güncel siyasi-diplomatik gelişmeler ele alınacak.

Bu ziyaret kapsamında, iki ülke arasındaki işbirliği ve ekonomik ilişkiler ele alınacak. Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in toplanması planlanıyor. İki ülke bakanları, mevcut ilişkileri değerlendirip yeni anlaşmalara imza atarak işbirliğini artırmayı ve ticaretin ivme kazanmasını hedefliyor.

Özellikle ticaret alanında, 2024’ten itibaren Türkiye’nin Macaristan’a doğal gaz ihraç etmesini öngören bir anlaşma bu ziyarette imzalandı. İki ülkenin hedefi, bu yılın ilk 10 ayında ulaşılan 3,3 milyar dolarlık ticaret hacmini 6 milyar dolara çıkarmak. İleriye dönük hedefleri arasında ise 10 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak var.

Ayrıca, Türkiye ile Macaristan arasında 18 Aralık 1923’te İstanbul’da imzalanan Dostluk Antlaşması’nın 100. yıl dönümü de bu ziyaretle örtüşüyor. Bu tarihî anlaşma, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme