Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Özbekistan’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne katılacak. Bu zirve, Özbekistan’ın...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne katılacak. Bu zirve, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) toplantılarının 16’ncısı olacak ve iki gün sürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu zirveye katılarak heyetlerarası görüşmelerin yanı sıra diğer liderlerle de görüşmeler yapacak.

Zirve, üye ülkeler arasında ticaret, ekonomik ve kültürel iş birliğini geliştirmeye yönelik adımları ele alacak. Ayrıca bölgesel ticareti geliştirmek amacıyla atılacak adımların masada olduğu, üye ülkeler arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolar seviyesine çıkartılması için çözüm yollarının tartışılacağı ifade ediliyor.

Ayrıca, zirve sırasında İsrail saldırılarının durdurulması ve Filistin’e insani yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılması gibi bölgesel meseleler de ele alınacak. Ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve Modern İpek Yolu’nun canlandırılması için yapılacak iş birliklerinin değerlendirileceği ve Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor Girişimi ile Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu hattındaki son gelişmelerin masaya yatırılacağı da belirtiliyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme