Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan’a gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a yapacağı ziyaret, Ankara-Atina ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Erdoğan, 7 Aralık...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yunanistan’a yapacağı ziyaret, Ankara-Atina ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Erdoğan, 7 Aralık tarihinde Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile bir araya gelecek. İki ülke arasında zaman zaman gerginliğe neden olan konuların görüşülmesi bekleniyor.

Yunanistan’ın Ege’de artan gerilim yaratan eylemleri ve Atina yönetiminin Batı Trakya’daki Türklere yönelik adaletsiz uygulamaları gibi konuların gündemde olması bekleniyor. Ayrıca düzensiz göç gibi konular da ele alınacak.

Erdoğan’ın ziyareti, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde karşılıklı kazanç anlayışı doğrultusunda adımların atılmasını amaçlıyor. İhtilaflı konuların çözümü için diyalog kanallarının açık tutulması ve iş birliği zemininin genişletilmesi için görüşmeler yapılacak.

Ziyaretin amacı, iki ülke arasında farklı alanlarda iş birliğinin geliştirilmesine yönelik bir yol haritası oluşturmak ve süreçleri konuşarak anlaşmazlıklara çözüm bulmaktır.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme