• Haberler
  • Gündem
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yerel seçim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yerel seçim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kerem Aydınlar Camii’nde cuma namazını kıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

YEREL SEÇİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili olarak, Seçim İşleri Başkanlığı’nın gerekli altyapı çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra diğer milletvekillerinin de Türkiye genelinde belirlenen programa göre görevlere başladığını ifade etti. Amacın, en iyi adayları belirleyerek ülke genelinde başarılı bir şekilde seçimleri tamamlamak olduğunu vurguladı.

PUTİN’İN ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye ziyaretinin henüz netleşmediğini, ancak Dışişleri Bakanı ve İstihbarat Başkanı gibi ilgili yetkililerin görüşmeleri yürüttüğünü aktardı. Bu çerçevede, Ağustos ayı içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmesini beklediğini söyledi.

TARIM VE YARDIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin tarım alanında Rusya ile işbirliği içinde olduğunu ve Karadeniz koridorundan gelen tahılları un haline getirerek fakir Afrika ülkelerine ve az gelişmiş ülkelere yardım etmeyi planladığını dile getirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu konuda çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

FRANSA VE AFRİKA İLİŞKİLERİ 

Fransa’nın Afrika ülkelerine yönelik tavrını eleştirdi ve geçmişte Cezayir, Ruanda ve Mali gibi ülkelerde yaptığı uygulamaların dünya kayıtlarında olduğunu söylen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrikalıların Fransa’nın bu tavrını çok iyi bildiğini ve bu ülkelerle olumlu ilişkilerin sürdürüldüğünü ifade etti.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NDE İLK KADIN AMİRAL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ilk kez bir kadının amiral rütbesine terfi etmesinden memnuniyet duyduğunu da belirtti. Bu tür atamaların yargı alanında da olduğunu ancak Silahlı Kuvvetler’de kadının albaylıktan generalliğe ve amiralliğe terfi etmesinin özel bir anlam taşıdığını söyledi. Bu atamanın bir dizi benzerinin geleceğine inandığını ifade etti.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme