• Haberler
  • Siyaset
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram diplomasisi sürüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bayram diplomasisi sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, IKBY Başkanı Barzani ve Bosna Hersek SDA Partisi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, IKBY Başkanı Barzani ve Bosna Hersek SDA Partisi Başkanı İzzetbegoviç ile Kurban Bayramı vesilesiyle telefon görüşmeleri yaptı.

İletişim Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefonda görüştüğü,  liderlerin karşılıklı olarak bayramın İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunduğu ifade edildi.

Aynı zamanda söz konusu görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular da ele alındı.

BARZANİ VE İZZETBEGOVİÇ İLE GÖRÜŞME 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Söz konusu görüşmede, karşılıklı bir şekilde Kurban Bayramı’nın İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisi dile getirildi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek SDA Partisi Başkanı Bakir İzzetbegoviç ile de bir telefon görüşmesi yaptı.  Bu görüşmede de karşılıklı olarak bayramın İslam Alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme