• Haberler
  • İzmir
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan İzmir'de mesaj seli

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan İzmir'de mesaj seli

Türkiye Buluşmaları kapsamında AK Parti İzmir İl teşkilatını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında 'İzmir, yaşama kalitesini artıracak nitelikte her türlü hizmeti hak ediyor' dedi.

Bir dizi programa katılmak için İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Buluşmaları kapsamında AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda basın mensupları ile bir araya geldi.

Ziyarette AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir il teşkilatı, MKYK üyeleri ve AK Partili milletvekilleri de yer aldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, “Türkiye Buluşmaları konusunda bu sene tüm illerimizde ilçelerimizde vekillerimiz ve MKYK üyelerimizle birlikte sayın bakanlarımız ve Cumhurbaşkanı yardımcımızın teşrifiyle iletişim kurulan bir dünyanın köprülerini hazırlıyoruz” diye konuştu.

"İZMİR'iN MESELELERİNE ÖNEM VERİYORUZ"

İzmir’in ve İzmir halkının yanında olduklarını dile getiren Cevdet Yılmaz ise, "Bir ay önce fuar açılışındaydık. O gün daima İzmir’in yanında olacağımızın sözünü verdik. İzmir’in meselelerine önem veriyoruz. İzmir Ege’nin incisi. Türkiye’nin gerek bağımsızlığında gerek kalkınmasında öncü rol oynamış bir şehir. Kurtuluş savaşının zaferle taçlandığı, zaferin ardından Türkiye’nin kaderinin yazılığı bir yerdeyiz" ifadelerini kullandı.
 
Yılmaz, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"BİZİM SİYASET ANLAYIŞIMI SEÇİMDEN SEÇİME DEĞİL"

“Cumhuriyetimizi kuranlar bu şuurla kongre fuar düzenlediler. İzmir’imiz bugün sanayi üretimi ve turizmiyle de ekonomimize katkıda bulunuyor. Bu güzel şehrimizde kazanımları artırmak için neler yapabiliriz bugün bunları konuşacağız. Milletvekili MKYK üyesi arkadaşlarımız halkımızın nabzını tutacaklar. Bizim siyaset anlayışımız seçimden seçime değil her zaman halkla bulaşmayı ön görür. Esas aldığımız halkın talep ve beklentileridir. AK Parti milletin kurduğu, milletin değerlerinden geleneğinden beslenen bir partidir. Bugün bir kongre sürecimiz başladı. Eş zamanlı olarak Türkiye buluşmalarımızın başlaması da anlamlı. Bu sürede halkımızın bizden beklentilerini öğrenerek yeni bir yol haritası oluşturacağız.

“YARINLARI DÜŞÜNEREK DURMADAN ÇALIŞIYORUZ

“Ülkemiz bugün bir demokratik olgunluk içinde tamamladığı seçimlerin ardından yoluna devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde tecrübeli bir ekip olarak güçlü politikalarla gücümüzü pekiştiriyoruz. Her alanda bağımsızlık mücadelesi veriyoruz.  Sadece bugünü değil yarınları düşünerek durmadan çalışıyoruz. Son dönemde bölgemizde yaşanan jeopolitik çatışmalar, İsrail’in uyguladığı acımasız politikalar elbette kınadığımız hadiseler. Son dönemde Lübnan’a dönük saldırılar da İsrail’in bölgeye yönelik saldırılarını ortaya koymuştur. Türkiye olarak biz bir taraftan gücümüzü kuvvetimizi pekiştirirken bir taraftan da siber güvenlikle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir Siber Güvenlik Başkanlığı fikrimiz var onu da geliştirmiş bulunmaktayız. Savunma sanayiinde de yaptıklarımız ortada. İnşallah Türkiye diğer atılımlarıyla birlikte savunmada da çok farklı yerlere gelecek.”

"İZMİR'İN DOĞASINA HAKSIZLIK EDİLMEMELİ"

İzmir'e her türlü hizmeti vermeye hazır olduklarını da söyleyen Yılmaz. geçtiğimiz haftalarda yaşanan orman yangınlarına dikkat çekti.

Yılmaz, "İzmir’deyiz, İzmir modern, halkın yaşama kalitesini artıracak nitelikte her türlü hizmeti hak ediyor. Biz İzmir için her türlü hizmeti vermeye hazırız. İzmir’in doğasına da haksızlık edilmemeli. İzmir’de geçtiğimiz günlerde yaşanan yangınlardan dolayı da tüm İzmir halkına geçmiş olsun diyorum. Bu çerçevede Tarım ve Orman Bakanlığı ve tüm ilgili kurumlarda herkesten Allah razı olsun. Bir daha böyle olumsuzluklar yaşanmamasını temenni ediyoruz. Türkiye’nin bu konuda geldiği yer azımsanamaz. Çok ilerlemiş durumdayız Çalışmalarımız da bu yönde devam edecek" dedi.

"İZMİR'İN ÇOK ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİ KİRLİLİK"

İzmir Körfezi’nde yaşanan kirlilik ve balık ölümlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "İzmir’in yine çok önemli sorunlarından biri kirlilik ve kalıcı bir çözüm yok ne yazık ki. Özellikle Körfezdeki kirlilik tüm Türkiye’nin gündeminde. Son yıllarda özellikle metropollerde belediyenin bütçesi içinde yatırımların düştüğünü görüyoruz. Bunun anlamı şu, belediyeler geçmişten gelen sermayeyi tüketiyor. Yatırım yapmadan 2 - 3 yıl idare edebilirsiniz ama uzun sürede içinde yaşadığınız ili çok büyük sorunlarla karşı karşıya getiririz. Bunun getirdiği bir krizle karşı karşıyayız. Merkezi idare olarak biz kendi görevimizi yapmaya hazırız. Körfezle ilgili de aynı anlayışa sahibiz" ifadelerini kullandı.

"BİZ, İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Yılmaz açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

“İzmir Körfezi’nin kirliliğini mercek altına almak için bir bilim kurulu oluşturduk. Bu meseleler çeşitli meseleler. Her birinde kısa vadede uzun vadede yapılması gerekenleri tespit edeceğiz ve yapacağız. Bu kirliliğin balık ölümlerine kadar ulaştığına dair olayları da biliyoruz. Kirliliğin esas sebebi arıtılmamış atış sular. Yıllardır süren bu yatırımsızlığa son verip ciddi yatırımlar yapmamız lazım. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Maalesef yerelde geçmişten gelen bazı aksaklıklar var. Biz sorumlu olan, işbirliğine açık olan herkesle çalışmaya hazırız yeter ki İzmir’in sorunları çözülsün"

Bakmadan Geçme