• Haberler
  • Ekonomi
  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama: Cari açık azalacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıklama: Cari açık azalacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dış ticaret açığındaki iyileşme ve artan hizmet gelirleriyle cari açığın azalacağını belirterek, 2024 sonunda OVP'de öngörülen yüzde 1,7 hedefine rahatlıkla ulaşmayı öngördüklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dış ticaret açığındaki iyileşme ve artan hizmet gelirleriyle cari açığın azalacağını belirterek, 2024 sonunda OVP’de öngörülen yüzde 1,7 hedefine rahatlıkla ulaşmayı öngördüklerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dış ticaret açığındaki iyileşme ve artan hizmet gelirleri ile cari açığın azalmaya devam ettiğini belirterek, 2024 yılı sonunda cari açığın milli gelire oranı için Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülen yüzde 1,7 hedefine rahatlıkla ulaşmayı öngördüklerini ifade etti.

“4,32 MİLYAR DOLAR FAZLA VERDİ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, cari işlemler dengesindeki olumlu gelişmelerin sürdüğünü vurguladı. 2024 yılı Ağustos ayında cari işlemler dengesinin 4,32 milyar dolar fazla verdiğini belirten Yılmaz, yıllıklandırılmış cari açığın ise 11,25 milyar dolara gerilediğini kaydederek, "Dış ticaret açığındaki iyileşmeye hizmetler dengesinin de destek vermesiyle cari işlemler dengesindeki olumlu gidişatın 2024 yılı Ağustos ayında da korunduğunu görüyoruz. Cari işlemler dengesi 2024 yılı Haziran ve Temmuz aylarından sonra ağustos ayında da 4,32 milyar dolar fazla verdi. 2024 yılı Ağustos ayı itibarıyla yıllıklandırılmış cari açık 11,25 milyar dolara geriledi" şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZE RAHATLIKLA ULAŞMAYI ÖNGÖRÜYORUZ”

Makroekonomik ve finansal göstergelerden alınan olumlu sonuçların, uygulanan ekonomi programının etkinliğini gösterdiğini vurgulayan Yılmaz, "Makroekonomik ve finansal göstergelerden aldığımız olumlu sonuçlar, uyguladığımız ekonomi programımızın etkinliğini göstermektedir. Dış ticaret açığımızdaki iyileşme ve hizmet gelirlerimizin artmasıyla cari açığın azalmaya devam etmesini ve 2024 yılı sonunda cari açığın milli gelire oranı için OVP’de öngördüğümüz yüzde 1,7 hedefimize rahatlıkla ulaşmayı öngörüyoruz" dedi.

Bakmadan Geçme