• Haberler
  • Genel
  • Cumhurbaşkanı’ndan özgürlükçü yeni anayasa çıkışı

Cumhurbaşkanı’ndan özgürlükçü yeni anayasa çıkışı

Cumhurbaşkanı’ndan özgürlükçü yeni anayasa çıkışı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay'ın 155. Kuruluş Yıl Dönümü ve İdari Yargı Günü...

Cumhurbaşkanı’ndan özgürlükçü yeni anayasa çıkışı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı’ndan özgürlükçü yeni anayasa çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay’ın 155. Kuruluş Yıl Dönümü ve İdari Yargı Günü Töreni’nde konuşma yaptı.

Ülkeyi yeni ve sivil bir Anayasa’ya kavuşturarak, diğer alanlarla birlikte yargıya da önemli bir hizmet yapacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan:

“Türkiye’yi, millî irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasa’ya kavuşturmak istiyoruz. Bunu başarmamız, demokrasimizin üzerindeki son bulutların da dağılması anlamına gelecektir. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedeflerinden biri bu olacaktır.

Seçimlerin ardından bu konuyu, hem milletimizin hem Meclisimizin gündemine tekrar taşıyacağız. Yargı temsilcilerimizden de bu hususta katkı bekliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni kurarken, güçler ayrılığı ilkesini de tahkim ettik. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkileri daha keskin hatlarla belirleyerek, demokrasimizin standardını yükselttik. Yine bu Anayasa değişikliğiyle yargının bağımsızlığı umdesine tarafsızlığı ibaresini de ekledik. Böylece yargıyı, geçmişte içine düştüğü tartışmalardan kurtaracak önemli bir adım attık.”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından yapılan paylaşım:

Türkiye’yi, millî irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü bir Anayasaya kavuşturmak istiyoruz.

Bunu başarmamız, inşallah demokrasimiz üzerindeki son bulutların da dağılması anlamına gelecektir.…

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 10, 2023

 

 

Haber Merkezi (MM)

Bakmadan Geçme