Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak. Toplantıda, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı alınacak...

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak. Toplantıda, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı alınacak adımlar ve Türkiye’nin yürüttüğü diplomasi faaliyetleri ele alınacak. Bunun yanı sıra, ekonomik gelişmeler ve terörle mücadeledeki son durumlar da gündemde yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’deki saldırıları nedeniyle uluslararası alanda yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor. Son kabine toplantısından bu yana Kazakistan, Özbekistan, Suudi Arabistan ve Almanya gibi ülkeleri ziyaret ederek, İsrail’in uyguladığı şiddeti dünya gündemine taşıdı.

GAZZE’YE YÖNELİK İNSANİ YARDIM 

Toplantıda ayrıca Gazze’ye yönelik insani yardımların durumu da ele alınacak. Türkiye, şu ana kadar bölgeye 10 uçak ve bir gemi dolusu insani yardım ve tıbbi malzeme gönderdi. Ayrıca, Gazze’deki kanser hastaları tedavi için Mısır üzerinden Türkiye’ye getirildi.

Ekonomideki gelişmeler ve terörle mücadele de kabinenin ele alacağı konu başlıkları arasında yer alacak. Bu toplantının, önemli uluslararası gelişmelerin yanı sıra ülke içi konularda da kritik kararların alınmasına zemin hazırlayacağı bekleniyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme