Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak. Toplantının gündeminde, Körfez ülkeleriyle yapılacak anlaşmalar ve...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanacak. Toplantının gündeminde, Körfez ülkeleriyle yapılacak anlaşmalar ve tahıl koridoru konuları bulunuyor.

CNN Türk’ün haberine göre, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayan bir oturuma katılmış ve 18 anlaşma ile 1 ortak bildiri yayınlanmıştı. Bu anlaşmalar, savunma, sağlık, yenilenebilir enerji ve uzay endüstrisi alanlarında olmuştu. Özellikle, Suudi Arabistan’a İnsansız Hava Araçları (İHA) satışı gerçekleşmişti ve Birleşik Arap Emirlikleri ile imzalanan 13 anlaşmanın toplam boyutunun 50.7 milyar dolar olduğu açıklanmıştı.

Bu toplantıda, imzalanan anlaşmaların Türkiye’ye etkileri ve bu başlıklar altında gerçekleştirilecek yatırımlar değerlendirilecek. Yatırımların hangi sektörlere yapılacağı da ele alınacak.

Ayrıca, tahıl koridoru konusunda da önemli bir açıklama yapılmıştı. Rusya’nın bu koridordan çekildiği belirtilmişti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomasi yoluyla koridorun tekrar işler hale getirilmesi için çaba harcıyor. Bu konuda atılacak adımlar da Kabine toplantısında ele alınacak.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme